9 days
Продължителност

Дати на провеждане: 28 май – 5 юни
Цена: от 43
9 до 639 лв


Заповядайте на 9 ДНЕВНО морско приключение в из „Райските острови“ на Йонийско море и перфектните каякарски дестинации край Закинтос, Лефкада и Меганиси.

Съобразили сме пътешествието с персоналните възможности на всеки участник, така че да видите всички красоти на района по вода и по суша. Разчитайте, че ще откриете неподозозирани чудеса, ще ви настаним на отлични места за къмпинг, ще се радвате на приятелска атмосфера, отлична гръцка кухня с морски специалитети и много положително настроение и енергия….

Морският каяк е най-подходящият начин да стигнете до недостижимите плажове, водните пещери и неподозирано красивите забележителности на тези острови.

Ако имате въпроси може да ги зададете на :

тел. 0898 432 305 или

e-mail: r.petkov@yakventure.com

roupetkov@gmail.com

ЦЕНА на частник: 619 лв.

Цената ВКЛЮЧВА :

-Транспорт с бус : София – Лефкада – Закинтос – София и предвидените по програма места

– пътни, гранични и фериботни такси

– Каяк, гребло, шприцка и спасителна жилетка

– Квалифициран инструктор, гид, осигуряване по планираните маршрути

– ТУРИСТИЧЕСКА ЗАСТРАХОВКА

– Кафе, чай,топли напитки в бивака.

– Бивачно оборудване: палатка, шалте, дюшек, спален чувал (по предв. заявка от хигиенични съображения)

– Нощувки: 5 бр. в къмпинг на о-в Закинтос и 3 бр в къмпинг на Лефкада.

Фотозаснемане

Цената не включва:

Храна и напитки извън посочените. (Съобразили сме маршрута, така че да има редовен достъп до заведения и магазини)

На места има възможност за пикник на плажа, барбекю в бивака и риболов.

Входни такси за музеи и забележителности – по желане

Лични разходи

Отстъпки:

За заявки, потвърдени до 40 дни преди обявената дата – 5% отстъпка;

За семейства или групи от четирима или повече членове – 5% отстъпка;

Деца до 14 год. възраст – 30% отстъпка;

Редовни клиенти с повече от 2 каЯк Пътешествия – 5%

Плащане :

По банков път към сметката на клуб Yakventure.

Изисква се авансово плащане 100 лв. (капаро) при потвърждение, че има места.

Данните на сметката ще ви бъдат изпратени при запитване.

Заб. : За осъществяване на пътуването е необходимо да се събере група от минимум 6 души.

Възможно е да се присъедините със собствен транспорт и без настаняване на посочените къмпинги, като се придържате към обявената програма. В такъв случай цената ще е по-ниска и е обект на допълнителна договорка.

Препоръчваме да си вземете: завивка за сън (спален чувал или одеало), възглавничка, слънчеви очила ; шапка ; бански ; слънцезащитен крем с висок фактор ; джапанки/сандали или плажни обувки (бързосъхнещи) , фенерче, прибори, ножче, чаша.

Повече подробности за пътешествието ще бъдат дадени на записалите се на нарочна среща (на по бира), в дните преди отпътуването.

Повече информация ще получите на сайта yakventure.com или при контакт с нас.

Sea kayak is the best way to visit the remote beaches and sea caves of Zakynthos and Lefkada

Допълнителна информация

МесецApril
МестонахождениеZakyntos, Greece

1- ви: София – Лефкада, Порто Кацики
Тръгването е сутринта (29 април – събота в -7:00 ч.) от стадион “Васил Левски” и пристигане на о-в Лефкада около 17.00 ч.. Преди да стигнем до къмпинга, в който ще се настаним ще минем през град Лефкада за разходка и кафе, Ще разпънем бивака на източния бряг, близо до гр. Нидри. Къмпингът предлага чудесна храна и условия.

2-ри ден: Закуска и около 10.00 ч. ще пуснем каяците на вода, следва инструктаж, сформиране на групи, след което ще поемем на пътешествие към о-в – Меганиси. В началото на каЯк Приключението ще минем покрай о-в Скорпиос, който дълги години е бил собственост на магната Онасис, ще стигнем до селцето Спартохори, където ще се разходим и може да пием кафе или да хапнем отлична храна. Тук ще се пренесете в един забравен свят на тесни улички, каменни къщи, китни градинки и …вкусни рибки. Ще се приберем в къмпинга около 15ч. Прехода по вода ще е около 2-3 часа. Ако има желаещи е възможно за посетим плажа Порто Кацики или водопадите Нидри.
3-ти ден : Лефкада – Меганиси

Добре отпочинали на чист въздух, край ромона на вълните ще се разбудим с кафе и закуска. Който жерае може да поплува в морето, преди да седем в каяците за дневната морска експедиция до о-в Меганиси. Първо ще минем покрай малкия безлюден остров Тилия, където може да ни посрещнат диви кози. Ще стигнем до бряг осеян с плажове, внушителни скали и врязани в тях заливчета и тюркоазени лагуни идеални за гмуркане и снимки. Когато пожелаем може да отделим време за плаж и скокове във водата. Целта ни е голямата пещера Папаниколис. По пътя ще видим други малки пещери. Връщаме се в Десими в ранния следобед. За желаещите сме предвидили разходка до градчето Нидри и разходка до едноимените водопади в планината, където прохладата ще ви зареди с нови сили. В градчето може да опитаме морски деликатеси и местни специалитети. Приятно уморени се връщаме в къмпинга за сън.

4-ти ден : гр. Лефкада, Ферибот, Закинтос

Предвиждаме ранно ставане, за да има време да приберем багажа и да отпътуваме към Килини, от където в ранния следобед ще се качим на ферибота за Закинтос. Ако сме се организирали добре с времето може да направим кратка спирка в Патра за хапване и разглеждане на един от големите и древни градове на Гърция. Къмпингът е недалеч от пристанището, а след като се настаним и отдъхнем от пътя ще имаме около 2 часа за плаж , релакс и каяк разходки из залива на костенурките „Карета – Карета“ – Лаганас.
Вечерта има опция да се съберем на барбекю с печена риба, морски деликатеси или по избор.

5-ти ден: Пътешествие из залива на костенурките

Закуска, кафе и подготовка за седващото приключение с каяците из залива на костенрките. Ще обиколим красивия остров Маратониси. Той е в средата на залива Лаганас. Формата му е като на костенурка и там е едно от местата, където гнездят прочутите Карета-карета. Това е Национален морски парк на Закинтос и еколозите следят туристите да не застрашат спокойствието на редките животинки. Пазете ги е вие! След плаж и почивка ще отидем до невероятно красивите скали под с. Кери. Тези, които обичат гмуркането да не забравят очилата, за да наблюдават красотите под вода.

Преход с каяците за деня около 15 км. или 3 – 4 часа

6-ти ден: „Почивен“

Обявяваме този ден за почивен, но каква почивка, когато има толкова красоти и предизвикателства. Ако искате да си починете от каякинг и да разгледате природните, културни и исторически забележителности на острова ще го направим. Ще обиколим с буса: столицата Закинтос, ще се отбием на плажа Геракас, до византийски манастир от 15 век Анафонитрия, храма на Дионисий, хълма Бохали, църквата “Св.Никола”, пл. Св. Марко, Византийския музей, Заведения, музеи, … Все пак ако искате каяк и плаж ще го съгласуваме и отново ще се разходим из залива Лаганас, преди да натоварим лодките за да сме готови за следващия ден.

7-ми ден: – плажът Навагио

Ще се събудим около 8, за да може да закусим и в 9 да потеглим към емблематичния за Закинтос и въобще за Гърция плаж Навагио. Негови снимки са върху кориците на повечето пътеводители. Освен с екзотичната си красота, той е популярен и заради намиращите са там останки на кораб, претърпял корабокрушение през 1983 г., докато е превозвал контрабандно цигари и алкохол за мафията. Навагио е атрактивен с формата си, белите вулканични пясъци и изумрудените води. До него може да стигнем единствено по вода, като по маршрута ни ще видим още куп природни чудеса, а първо от високо ще видим и заснемем панорамата.

В късния след обед се връщаме в къмпинга. Възможно е да спрем за вечеря по пътя.

8 – ми ден: „Сините пещери“

Отново ще имаме преход с буса и лодките до северната част на острова, така че тръгването ще е около 9.30. “Сините пещери” са друга природна забележителност на Занте, до която може да се стигне единствено по вода (респ. с каяк). Ще пуснем лодките на вода от селцето Аг. Николаос. Прехода не е много дълъг, но със сигурност е запомнящ се. Нама да се лишим от плаж и най-вече забавления за гмуркачите. В района има и доста романтични заведения…с морски дарове.

Привечер прибиране в къмпинга и нощувка.

9-ти ден Пътуване към София

Ставането ще е сравнително рано и след закуската ще съберем багажа и палатките, за да може да хванем възвожно по-ранен ферибот и да успеем да се приберем в София преди полунощ.

ЗАБЕЛЕЖКА: Ако екипът прецени, че атмосферните условия са неблагоприятни е възможно да променим предварително посочените маршрути, като ги заменим с алтернативни, стараейки се да се придържаме към набелязаните места за посещение .

Отзиви за приключението

Все още няма отзиви

Направи отзив