5 days
Продължителност

Дати на провеждане:

Цена: от 260 лв. до 339 лв.

Заповядайте на пет дневно морско каЯК приключение край най-живописните плажове, скали и пещери на п-в Ситония – втория ръкав на Халкидики.

Независимо дали се качвате за първи път в каяк или сте експерт ще съобразим приключението с вашите възможности, така че максимално да се насладите на обстановката и емоциите и да стигнете до неподозирано красиви места. КаЯк Пътешествията с нас са идеалният начин да се откъснете от ежедневието, да спортувате сред девствена природа, да релаксирате на спокойствие, да се заредите с енергия, да плувате и да се гмуркате в кристални води край диви плажове, скали и пещери и разбира се да се насладите на чудесна кухня от морски специалитети.

Дори през туристическия сезон южната част на Ситония остава относително спокойна и предлага уникална комбинация от приказно красиви плажове, кристални води, скали, водни пещери и пейзажи с гледки към Атон. Нашето пътешествие е в района на Порто Куфо, Каламици, Сарти, Вурвуру и Ормос Панагия или от най-северната до най-южната част на полострова.

В селцата наоколо има супермаркети, магазинчета и пекарни, където може да заредим провизии на цени близки до тези в България. По маршрута ни ще минем покрай уникални скални масиви, чиито чудни форми са изваяни от Великия скулптор – Пиродата, ще надникнем в тесни пещерни коридори! Пътешествието е удачно за любителите на гмуркането, риболова фото-ловците на пейзажи, делфини и птици и любителите на къмпинга.

Цена за участник:
– Организационна такса: гид, осигуряване, каяк и пълна каяк екипировка – 279 лв.
– Споделено пътуване с минибус / автомобил – 60 лв.
   Общо разходи: 339 лв.
* Възможно е да се включите със собствен транспорт

Отстъпки:
За заявки, направени до 45 дни преди обявената дата – 5 % отстъпка;
За семейства или групи от четирима или повече членове – 5 % отстъпка;
Деца до 12 год. Възраст – 25 % отстъпка;
Притежатели на клубна карта YAKVENTURE – 10 %

Таксата за участие, предлагана от ТД YAKVENTURE е за каяк, инструктор и водач по трасирани маршрути.
Всички други цени са с информационна насоченост и не са обект на продажба на стоки и услуги от наша страна!

Записване:
– на info@yakventure.com
r.petkov@yakventure.com
– да позвъните на телефон 0898 432 305
При потвърждение, че има места е необходимо е да преведете авансово 80 лв. по сметка:

Остатъкът от таксата за участие се превежда по сметката на дружеството до седмица преди началото на събитието.

Препоръчителна екипировка:
слънчеви очила; шапка ; бански ; слънцезащитен крем с висок фактор ; плажни обувки , фенерче, прибори, ножче, чаша, суха торба , спален чувал и др.

Повече подро/ности вижте на:
http://www.yakventure.com/?page_id=1660
Не е наложително да купувате всичко!  Ще се опитаме да съдействаме с нужната екипировка.

ТАКСАТА ЗА УЧАСТИЕ ВКЛЮЧВА :
– Каяк, гребло, шприцка и спасителна жилетка
– Инструктор, гид и осигуряване по маршрутите
– Топли напитки за закуска в бивака : кафе, чай.
– Бивачно оборудване (по заявка): палатка, дюшек (носете си спален чувал или завивка и възглавница
– Снимки по маршрутите
– Туристическа застраховка за дните на пътуване.
– проектиране на маршрутите
– пренасяне на багажа по етапите и логистика

Организационната такса НЕ ВКЛЮЧВА:
– споделено пътуване с автомобил на организатора
– Нощувките на къмпинг се заплащат индивидуално: Цената за една вечер на къмпинг е около 8-12 евро (в зависимост от броя на хората в палатка).
– разходи за собствен транспорт
– нощувки, извън предвидените къмпинги, къщи за гости, хотел
– храна и напитки освен посочените.
– Входни такси за забележителности
– Лични разходи
Заб.: Съобразили сме маршрута, така че да има редовен достъп до заведения и магазини. Има възможност за пикник на плажа, барбекю в бивака и риболов.

Повече информация ще получите при контакт с нас на:
е-mail: roupetkov@gmail.com ; r.petkov@yakventure.com
GSM: + 359 898 432 305
Не се колебайте да ни потърсите за всякакви въпроси!

Yakventure си запазва правото на промени, съобразени с метеорологичните условия, сигурността , пътните условия, разписания на фериботи и други непредвидими предварително обстоятелства. Ако се налагат такива, то ще бъдат обсъдени алтернативни варианти, така че да не загубите нищо от пътешествието.

Приключението ще се осъществи при минимум 6-ма записали се до седмица преди обявената дата.

 

Допълнителна информация

МесецJuly
МестонахождениеSithonia, Greece

1-ви ден : София – Ормос Панагия с (има опция със собствен транспорт).
Тръгване в 07.30 от паркинга пред ст. Васил Левски. Пристигане – около 14.00 часа в района на къмпинг Рея, откъдето ще стартираме. Преди да потеглим с каяците ще обядваме и направим инструктаж и подготовка за приключението. Първия ни преход е сравнително къс и в спокойни води, така че да успеете да свикнете с каяците. Предвидени са и няколко почивки на красиви плажове, гмуркане, снимки и релакс. След като минем покрай остров Диапорос ще се отбием на плажа Кариди и около залез слънце ще разпънем палатките в къмпинг „Лакара“.

Sitonia

2-ри ден: След като се събудим кафето и напитките ще са готови, следва закуска, разсънване и подготовка за каякинг. Преди да поемем отново на юг ще натоварим нужния, за следващите 3 дни багаж в „сухите помещения“ на каяците . Следва преход покрай впечатляващи скали и плажове и заливчета. Маршрута ни ще мине през световно известните „Портокали бийч“ и „Арменистис“, но не са за подценяване и сгушените в лагуните, достъпни само по вода плажове и скални феномени. Идеята е да пренощуваме на един от тези обаятелни диви плажове, където ще си направим бивак, барбекю и ще се радваме на звездното небе и изгрева на следващата сутрин. Разбира се имаме и резервен вариант за нощувка на къмпинг. Това ще преценим на място според настроенията на приключенците в групата. Бивакът/къмпингът ще е близо да градчето Сарти, от където ще може да пазаруваме. 3-ти ден:

Sitonia

След закуска и прибиране на багажа е възможно да се освежим в кристалните води на плажа, след което ще продължим на юг. Следва кратка почивка в Сарти, където има чудесен сладолед, студена бира и вкусни неща за хапване. Постепенно ще забележите, че нюансите на синьото в морето стават все повече и се редуват постоянно. Ще минем покрай скална верига, на която сякаш Природата е издялала като изкусен творец разни форми, приличащи на животни, образи и т.н. Освен на гребане ще наблегнем на изследване на крайбрежието с гмуркане, плаж и разходки. Без елемент на напрежение и бързане, вечерта ще се приберем в следващия ни бивак. Това е скътано местенце, сякаш останало встрани от големите тълпи. Освен това е на брега на един от най-живописните заливи.  Възможно е да си направим барбекю и купон на плажа. За целта ще заредим от недалечния Сарти с прясно наловена риба или всевъзможни деликатеси. 4-ти ден: Kафе, закуска и сутрешен плаж (по желание или посрещане на изгрева), след което е събирането на бивака. През този ден ще стигнем до южната чести на полуострова. Тук са най-закътаните и романтични плажове, пещери, скали и лагуни от втория ръкав на Халкидики. Пълно със загадъчни малки пещери, коридори и сепарета, където всеки може да открие нещо интересно. Идеално е и за скокове във водата от скалите и гмуркане. На обяд ще акостираме на страхотен залив с изглед към Атон и прекрасна таверна с морски вкусотии. Ще направим почивка и на недостъпен по суша и същевременно уникален плаж и в късния следобед ще сме на къмпинг Талата – Каламици. Там ни очаква качествен релакс. Има заведения, игрища и всякакви удобства. 5-ти ден: Преходът ни по вода ще е сравнително по-кратък. Разбира се няма да подценим и плажните забавления. Това е най-загадъчвия, мистичен и рамантичен маршрут. Нядавам се да се наслаждаваме на всичко по пътя, но голямо значение ще има вятъра е височената на вълните…или както се казва думата ще имат Посейдон и Нептун. За обяд ще се върнем в къмпинга, където ще хапнем, ще съберем багажа и лека-полека към 14.00 ще потеглим към София. Ако всичко е по план около 20 ч. ще сме на ст. В. Левски

Отзиви за приключението

Все още няма отзиви

Направи отзив