3 days
Продължителност

Дати :  непотвърдено

Заповядайте на тридневно каЯК ПРИКЛЮЧЕНИЕ из живописните ръкави на яз. Студен кладенец.

Вижте панорамата от крепостта Моняк и тракийското светилище Перперикон

Възможности: тези от вас, които в петък са на работа може да дойдат направо в бивака по късно вечерта или в събота със собствен транспорт.

Студен Кладенец

ЦЕНА :

– със собствен транспорт : 139 лв.

ОТСТЪПКИ:

– 5 % за семейства или групи от 3-ма и повече души;
– 5 % за записване до 45 дни преди началото на събитието.
– 10 % за притежатери на клубна карта ;

Таксата включва:

каяк, гребло, шприцка, спасителна жилетка, гид, инструктор, топли напитки (кафе и чай). Бивачна екипировка (палатка, шалте, спален чувал) при необходимост.

Огън и скари. В близост до бивака има село с магазин и прясна вода.
Справки и записвания на :

e-mail: r.petkov@yakventure.com

mob.: +359 898 432 305
Заб. : Възможно е да запазите вашето участие, като направите авансов превод по банковата сметка на клуба, в размер на 40 лв.

Забележителности:
– Защитена местност Средна Арда;

– Защитена местност Юмрук скала с колония белоглави лешояди;

– Резерват Вълчи дол;

– Острова на муфлоните;

– Буюк дере;

– Коньовския водопад;

– Средновековна крепост “Моняк”;

– Река Перперешка;

– Казан скала;

– Дяволското дере;

– Колония от няколко хиляди корморани;

– Ловно стопанство със десетки и може би стотици сърни;

– Рибовъдна ферма

Допълнителна информация

МесецMay
Местонахождениеяз. Студен Кладенец

Програма за приключението:

фотогалерия

1ви ден– в 13.00 ч. отпътуване от София (от паркинга на Метро, Цариградско шосе) към яз. Студен кладенец, в близост до с. Калоянци. Около 16 ч. ще пристигнем на мястото, където ще устроим бивака (разпъване на палатките, край язовира, запалване на огъня, на който по-късно ще опечем това, което всеки е донесъл за хапване. Час по-късно ще пуснем каяците на вода, инструктаж, обучение и преход до “Острова на муфлоните” .
2ри ден – Добре отпочинали ще пием по кафе и ще закусим, край още тлеещия огън. Около 9.30 започваме нашето пътешествие по посока ръкавите на язовира, Коньовския залив моста, Юмрук скала, водопода и т.н.

Студен Кладенец

На местата, където може да спрем ще използваме възможвостите за почивки, снимки и пешеходна разходка, за да се насладим изцяло на родопските красоти. За обяд ще се върнем в бивака, а следобед ще се отправим на запад, по посока устието на река Перперек, и „Средна Арда“. Тези, които желаят може да съкратят гребането с каяк и да се разходят до Перперикон и Моняк. Вечерта ще е край бивачвия огън, както си я направим.
3-ти ден – След закуска и кафе ще имаме време за каякинг покрай южния бряг до Стената, където ще спрем, за да посетим и Дяволското дере, надолу по реката. Около 14 ч. ще се върнем в бивака за обед, след което ще съберем багажа и около 21 ч. ще сме обратно в София. Хм … София… Източните Родопи са едно от най-красивите места в България. Те се отличават с изобилие от антични крепости, тракийки светилища, причудливи скали и изумителни гледки. Язовир Студен кладенец е сред най-живописните изкуствени езера в България. Ако искате да се откъснете за малко от суетата на града и летните горещини това място е приказно! Зеленината, която го обгръща, отстъпва място на красиви меандри

Студен Кладенец

и заливи, които ще опознаете по вода. Язовирът е внушителен не само заради размерите си (Студен кладенец е вторият по големина в България след Искър), но и заради изобилието от скални форми, ваяни години наред от река Арда, впечатляващите водопади и неподозирано красивите острови – Змийският и този при село Калоянци. Особено очарование му придават средновековните крепости Моняк и Вишеград, които се издигат величествено над него. Плавайки с каяка, неизбежно погледа ви ще привлекат защитените местности Големия сипей, Юмрук скала и Средна Арда, където гнездяг редки и грабливи и прелетни птици. Тук се срещат белоглав и египетски лешояд, черен щъркел, сива чапла, гмурец, чапла, гларус, белоглава рибарка, белокрила рибарка, малък воден бик, сива гъска, ням лебед и др. които волно се реят високо над водата.

Малко хора знаят какъв природен шедьовър се крие под стената на язовир Студен кладенец. Става дума за естественият каньон с име „Дяволското дере”, което напълно му подхожда. От каяка може да видите труднодостъпни скали, в които река Арда е издълбала плетеница от причудливи форми, уникални със суровата си красота. Великолепието на природата, в съчетание с пленяваща тишина, спокойствие и усещане за необятност, ще запечатат язовир Студен кладенец в спомените ви.

Отзиви за приключението

Все още няма отзиви

Направи отзив