6 days
Продължителност

Дата на провеждане:
Цена:

Програма за каЯк Приключение на Лефкада, Йонийски острови, Гърция

Заповядайте на морско приключение в една от най-добрите каякарски дестинации в света – остров Лефкада. Няма значение дали се качвате за първи път в каяк или сте експерт. Ние съобразяваме пътешествието с персоналните ви възможности, така че да видите всички красоти на района по вода и по суша. Предвидили сме да видите уникални и очарователни места, отличен къмпинг, приятелска атмосфера, гръцка кухня с морски специалитети и много положително настроение и енергия.

За заявки и въпроси не се колебайте да се свържете с нас :
тел. 0898 432 305 или
e-mail: info@yakventure.com
Такса за участник:-
Организационна такса: гид, осигуряване, каяк и пълна каяк екипировка –  лв
.- По желание – споделено пътуване с минибус / автомобил –  лв.
* Възможно е да се включите със собствен транспорт и/или да се настаните в близост до избраните къмпинги.
– 3 или 5 нощувки на къмпинг – 40 – 70 лв. (заплащат се в къмпинга)
Общо разходи лв
ОТСТЪПКИ:
– За заявки, направени 30 дни преди началото – 5 % отстъпка;
– За групи от четирима или повече души – 5 % отстъпка;
– Притежатели на клубна карта КАYAKVENTURE – 10 %
– деца до 12 год – 25 %
Таксата за участие, предлагана от ТД кАYAKVENTURE е за каяк, инструктор и водач по трасирани маршрути. Всички други суми са с информационна насоченост и не са обект на продажба на стоки и услуги от наша страна!
Записване:
– на info@yakventure.com
r.petkov@yakventure.com
– да позвъните на телефон 0898 432 305
При потвърждение, че има места е необходимо е да преведете авансово 100 лв. по клубната сметка.
Остатъкът от таксата за участие се превежда по сметката на дружеството до седмица преди началото на събитието
Препоръчителна екипировка: слънчеви очила; шапка ; бански ; слънцезащитен крем с висок фактор ; плажни обувки , фенерче, прибори, ножче, чаша, суха торба , спален чувал и др.
Повече подроности вижте на:
http://www.yakventure.com/?page_id=1660
ТАКСАТА ЗА УЧАСТИЕ ВКЛЮЧВА :
– Каяк, гребло, шприцка и спасителна жилетка
– Инструктор, гид и осигуряване по маршрутите
– Топли напитки за закуска в бивака : кафе, чай.
– Бивачно оборудване (по заявка): палатка, дюшек (носете си спален чувал или завивка и възглавница
– Снимки по маршрутите
– Туристическа застраховка за дните на пътуване
.- проектиране на маршрутите
– логистика при преместване и бивакуване
Организационната такса НЕ ВКЛЮЧВА:
– споделено пътуване с автомобил на организатора
– нощувките се заплащат към предложените места за настаняване (около 7-10 евро за вечер)
– разходи за собствен транспорт- нощувки, извън предвидените къмпинги, къщи за гости, хотел
– наем на превозни средства и т.н
– храна и напитки освен посочените.
– Лични разходи
Заб.: Съобразили сме маршрута, така че да има редовен достъп до заведения и магазини. Има възможност за пикник на плажа, барбекю в бивака и разходки. Повече информация ще получите на сайта yakventure.com или при контакт с нас на:
е-mail: roupetkov@gmail.com ; r.petkov@yakventure.com
GSM: + 359 898 432 305
Не се колебайте да ни потърсите за всякакви въпроси!
Yakventure си запазва правото на промени, съобразени с метеорологичните условия, сигурността , пътните условия, разписания на фериботи и други непредвидими предварително обстоятелства. Ако се налагат такива, то ще бъдат обсъдени алтернативни варианти.

Записване:
– на info@yakventure.com
– да позвъните на телефон 0898 432 305
При потвърждение, че има места е необходимо е да преведете авансово 100 лв. по сметка:

Остатъкът от таксата за участие се превежда по сметката на дружеството до седмица преди началото на събитието.

Препоръчителна екипировка:
слънчеви очила; шапка ; бански ; слънцезащитен крем с висок фактор ; плажни обувки , фенерче, прибори, ножче, чаша, суха торба , спален чувал и др.

Повече подроности вижте на:
http://www.yakventure.com/?page_id=1660

Допълнителна информация

МестонахождениеLefkada
МесецAugust, July, June, May, October, September

Програма за каЯк Приключение на Лефкада и Меганиси, Йонийски острови, Гърция
1ви ден: София-Лефкада
Тръгване сутринта (в 8:00) от стадион Васил Левски и пристигане на остров Лефкада около 17.00 ч. Сред кратка разходка из основния град на острова за забележителности и пазаруване ще се отправим към мястото на нашия бивак за следващите 2/3 дни. Къмпингът е  на източния бряг на острова, в близост до градчето Нидри. Къмпинг Десими предлага чудесна храна, условия и добри цени.Възможно е биваците да са два, т.е след третия ден да се преместим с оглед да посетим повече интересни места.

Ще съобразим настаняването, в зависимост от метеорологичните прогнози и предпочитанията на групата. Възможностите, които предлагаме са къмпинг/и и бивак на плажа или индивидуално настаняване.
Вариантите са – изключително красив плаж, на западния бряг, в близост прословутите плажове Егремни и Порто Кацики или в района на Сивота и Нидри.

Изборът на мястото ни за бивак ще съобразим с актуалните прогнози за ветрове, вълни и слънце. След като разпънем бивака ще направим инструктажи, обучение и първи опити. Вечерта ще се съберем на „брифинг“ край барбекюто. Дни 2, 3 , 4, 5 : В зависимост от местоположението на нашия бивак ще имаме различни маршрути за каякинг, с дължина от около 12 – 16 км. или 3-4 ч. чисто гребане. По време на преходите ще опитаме да ловим риба на тролинг или от брега, ще спираме на страхотни диви плажове за гмуркане, шнорхелинг, почивка и скокове от скалите. Със сигурност ще се радваме на море с кристално чисти води и преливащи се цветови нюанси на водата от тюркоаз, към кристално прозрачна или тъмно синя. Около залез слънце ще се прибираме в бивака, където забавленията ще си зависят от нас. Когато решим ще организираме и посещение някоя от работещите таверни в района.

2-и ден: Събуждане, закуска, кафе, след което ще направим задължителен инструктаж и сформиране на групи, съобразно желанията и възможностите. Около 11 ч.ще пснем каяците на вода и ще поемем на пътешествие към о-в – Меганиси. В началото на нашето каЯк Приключение ще минем покрай островчето Скорпиос (собственост на фамилия Онасис) и ще стигнем до селцето Спартохори, където ще се разтъпчем и може да пием кафе или да хапнем чудесна храна. Тук ще се пренесете в един забравен свят на тесни улички, каменни къщи, китни градинки и …вкусни рибки. Ще се приберем в къмпинга преди залез.
Прехода по вода ще е около 3 часа в леко темпо

3-ти ден : Меганиси – пещерата Папаниколис
Закуска, кафе и подготовка за нови приключения. Продължаваме с каяцитеъотново към о-в Меганиси , но на юг, покрай впечатляващия западен бряг. Целта ни е голямата пещера Папаниколис. По пътя ще видим други малки пещери, тюркоазени лагуни идеални за гмуркане и снимки. Връщаме се в Десими в късния следобед. Време за разходки, вечеря, купон …
Преход с каяците за деня около 15 км. или 3- 4 часа

4-ти и 5-ти ден:
Закуска. След прибиране на багажа ще се разходим до градчето Нидри, за да видим едноименните водопади и антични крепости и забележителности. Водопадите ще ни разхладят и освежат и след това ще отпътуваме към удивителния западен бряг на Лефкада. В ранния следобед ще акостираме с буса и лодките на огромния и красив плаж Ялос.
Там ще е бивакът ни за следващите две вечери. Ще сме сами на огромен плаж със страхотни залези и звездно небе.
Каяк приключението продължава със следобеден каякинг до неописуемо обаятелното островче Сесула. То е с форма на пирамида, прорязана през средата с коридор. През този сезон на него гнездят безброй чайки. Ще минем през арката пресичаща през скалата и ще се върнем в бивака за да направим огъня за вечерта, на който да спретнем барбекю.

Предполага се, че от Нидри ще сме си набавили прясна риба и други вкусотии.
На следващия ден ще се отправим с каяците покрай западното крайбрежие в южна посока до един от най-живописните плажове на Гърция и на Йонийско море – Егремни бийч. До него може да отидем само по вода, защото земетресението от 2015 г. събори склона. Природните забележителностите се редуват една след друга и имаме възможност за плаж и гмуркане, когато си пожелаем. Целта ни ще е още по фамозния плаж Порто Кацики, където гледката е поразителна. Снимките му са във всички туристически справочвици на Гърция.
Преход : 3-ти ден 2 часа, 4-ти ден – 4 – 5 ч.
Вечерта ще се се съберем отново край бивачния огън но…с яйцата и козунаците, за да посрещнем Възкресението.

6-ти ден:
Закуска.Отпътуване към София. Преди да напуснем острова ще се отбием в отново гр. Лефкада за разходка и хапване из стария град. Ценителите ще могат да си купят сувенири и местни лакомства или да палят свещи в църквата.
Пристигане в София – привечер, около 20 часа.

lefkada2ЗАБЕЛЕЖКА: Ако екипът прецени, че са налице благоприятни атмосферни условия е възможно да променим предварително посочените маршрути, като ги заменим с още по-живописни. Те включват западния бряг, плажа Катисма, Егремни, Порто Кацики, нос Лефкада и Василики. Така ще направим почти цяла обиколка по вода на Лефкада. Това ще стане със съгласието участниците.

Ако имате въпроси може да ги зададете на :
тел. 0898 432 305 или
e-mail: r.petkov@yakventure.com
roupetkov@gmail.com

Отзиви за приключението

Все още няма отзиви

Направи отзив