8 days
Продължителност

Дата на провеждане: 2 – 9 септември 21
Цени: от 439 лв. до 649 лв.

Заповядайте на морско приключение около най-впечатляващите острови в Гърция. Една седмица каякинг, плаж, кристални води, уникална природа. Морската ни каяк експедиция ще обиколи Скиатос и Скопелос и дузина необитаеми островчета. Те са част от веригата Сев. Споради, разположила се на няколко километра от континента, в северозападната част на Егейско море. 70 % от планините им са покрити с гъсти, борови гори и маслини, което е причина да ги обявят за най-зелените гръцките острови. Комбинацията с бели скали, чисти тюркоазени води и запазени традиции е предизвикателството да изследваме с каяците закътаните плажове, пещери и …лагуни, познати ни от филма Мама мия, много от тях достъпни само по вода.

Ние ще съобразим пътешествието с персоналните ви възможности, така че да видите всички красоти на района по вода и по суша. Освен каяк приключение сме предвидили да видите забележителности, страхотни места за плаж, гмуркане, скокове, за къмпинг, китни хотелчета, приятелска атмосфера, гръцка кухня с морски специалитети и много положително настроение и енергия.

Цена за участник:
– Организационна такса: гид, осигуряване, каяк и пълна каяк екипировка – 439 лв.
– Споделено пътуване с минибус / автомобил – 90 лв.
– 3 нощувки в къща за гости: 90 лв.
Общо разходи: 619 лв.

* Възможно е да се включите със собствен транспорт

ОТСТЪПКИ:
– За заявки, направени 60 дни преди началото – 5 % отстъпка;
– За групи от четирима или повече души – 5 % отстъпка;
– Притежатели на клубна карта YAKVENTURE – 10 %

Таксата за участие, предлагана от ТД YAKVENTURE е за каяк, инструктор, логистика и водач по трасирани маршрути.
Всички други цени са с информационна насоченост и не са обект на продажба на стоки и услуги от наша страна!

Записване:
– на info@yakventure.com
r.petkov@yakventure.com
– да позвъните на телефон 0898 432 305
При потвърждение, че има места е необходимо е да преведете авансово 100 лв. по сметка:

Остатъкът от таксата за участие се превежда по сметката на дружеството до седмица преди началото на събитието.

Препоръчителна екипировка:
слънчеви очила; шапка ; бански ; слънцезащитен крем с висок фактор ; плажни обувки , фенерче, прибори, ножче, чаша, суха торба , спален чувал и др.

Повече подроности вижте на:
http://www.yakventure.com/?page_id=1660

Не взимайте излишен багаж, тъй като трябва да се побере в сухите торби и багажните отделения на каяците.

ТАКСАТА ЗА УЧАСТИЕ ВКЛЮЧВА :
– Каяк, гребло, шприцка и спасителна жилетка
– Инструктор, гид и осигуряване по маршрутите
– Топли напитки за закуска в бивака : кафе, чай.
– Бивачно оборудване (по заявка): палатка, дюшек (носете си спален чувал или завивка и възглавница)
– Снимки по маршрутите
– Туристическа застраховка за дните на пътуване.
– проектиране на маршрутите

 

Организационната такса НЕ ВКЛЮЧВА:
–  споделено пътуване с автомобил на организатора
– нощувките се заплащат към предложените места за настаняване
– разходи за собствен транспорт
– нощувки, извън предвидените къмпинги, къщи за гости, хотел
– наем на превозни средства и т.н
– храна и напитки освен посочените.
– Входни такси за музеи и забележителности – по желание.
– Лични разходи
Заб.: Съобразили сме маршрута, така че да има редовен достъп до заведения и магазини. Има възможност за пикник на плажа, барбекю в бивака и риболов.
Повече информация ще получите на сайта yakventure.com или при контакт с нас на:
е-mail: roupetkov@gmail.com ; r.petkov@yakventure.com
GSM: + 359 898 432 305
Не се колебайте да ни потърсите за всякакви въпроси!

Yakventure си запазва правото на промени, съобразени с метеорологичните условия, сигурността , пътните условия, разписания на фериботи и други непредвидими предварително обстоятелства. Ако се налагат такива, то ще бъдат обсъдени алтернативни варианти, така че да не загубите нищо от пътешествието.

*Събитието ще се проведе при минимум 7 участника.

 

 

 

Допълнителна информация

МестонахождениеSporades, Greece
МесецJune, September

1-ви ден : София – Волос – о-в Скиатос (с автомобил и каяк)

Тръгването е сутринта ( в 06:00 ч.) от стадион Васил Левски. Около 13.00 ч. ще спрем във Волос за обед и пазаруване (ще са ни нужни запаси от храна и вода за два дни). Около 15.00 ч. планираме да сме на брега, срещу о-в Скиатос, където ще имаме около час за пускане на лодките, екипиране и инструктаж. Автомобилите ще останат на континенталната част, така че ще натоварим всичко необходимо с нас. След двучасов преход по вода ще стигнем до страхотен плаж, където ще направим първия си бивак (див къмпинг) на брега.

2-ри ден : Аселинос – град Скиатос Закуска, кафе и подготовка за нови приключения. Продължаваме с каяците покрай впечатляващия северен бряг, на изток. Тази част от брега е планинска и много красива. Предстои да се заредите с покъртителни природни гледки : плажове, скали, пещери…идеални за каяк, гмуркане и скокове. Ще видим: Старата крепост Кастро, която е била спасение за жителите от османци и пирати. Плажът Лалария е обграден от отвесни скали. Достъпен е единствено по вода. За този плаж се говори като за райско място и снимките му са по всички каталози. Ксанемос се намира в края на летищната писта и самолетите летят над главите на плажуващите. Вечерта ще спрeтнем бивак близо до град Скиатос. Който желае може да отскочи до градчето, което е изпълнено с таверни и готина атмосфера Каякинг за деня около 15 – 16 км. или 3 – 4 часа

3-ти ден : Скиатос – Скопелос Ще започнем по-рано, защото отново ни очаква богата програма, красоти и различна обстановка. След закуската ще приберем бивака. Преди да натоварим каяците ще се отбием до град Скиатос. Влизайки в пристанището, ще ни посрещне островчето Бурци, с руини от Венецианска крепост, после амфитеатрално се простира хората. Оживлението пред паметника на писателя Пападиамантис е барометър за ритъма на града. Кафета, барове, таверни и бутици са във вихъра си до късните часове на нощта. След като опознаем автентичната действителност излизаме в морето за преход до о-в Скопелос. Първата ни почивка е в пристанището Лутраки. Над него е второто по големина селище на острова – Глоса. Обаятелно място с характерен дух, където си струва човек да изпрати слънцето с чаша в ръка. Ще го видим на следващия ден. В Лутраки ще заредим в една страхотна рибарска таверна, на брега на морето. Преди да стигнем до селцето Нео Клима ще спрем на плажа Арменопетра. Малко след като си тръгнем от там ни очакват таверна, баня и легло в хотела. Вечерта сме в студио на хотелски начала.

4- ти ден : Скопелос – Скопелос Този ден е наречен “почивен“. През него оставаме в Нео Клима и може да каякарстваме наоколо или да поемем на пешеходна разходка из основния град Скопелос и посещение на култовата за „Мама мия“ църква „Аг. Янис“. За целта ще разчитаме на автобус или мотопед, автомобил, велосипед под наем. Вечерта може да се отдадем на страхотния залез, узаки, дзадзики и … прясна риба. Оставаме в къща за гости.

5-ти ден: Скопелос по вода. През този ден ще обиколим крайбрежието на Скопелос с каяците, за да видим някои от най-хубавите плажове на острова. Ще спрем на Кастани, още един от плажовете, където е сниман „Мама мия“ и ще стигнем до Лимонари. За трета вечер сме при нашите домакини в Нео Клима. Там може да си направим и барбекю.

6-ти ден: Скопелос – о-в Цугрия
След като се натоварим на каяците с багажа ще поемем на запад, към безлюдния остров Цугрия. В зависимост от времето и настроението там ще прекараме шестата си вечер или ще акостираме на о-в Скиатос.

7-ми ден : Скиатос – Кукунарис
В този предпоследен етап на пътешествието ни ще се движим покрай южния бряг на Скиатос. От тази страна островът е сравнително равнинен и отрупан със зеленина. Тук ще минем през поредица от уникални плажове: Най-известният е Кукунарис. Той е добре уреден, а покрай плажната ивица се простира гора, която прави хубава сянка. Зад него има езеро и безброй редки птици. В съседство е Банана бийч. Залива Мега Ялос е любимо място на авантюристи, нудисти, водолази … влюбени. Тази част е по-цивилизована и … комерсиална.

8-ми ден: Скиатос – София След събуждане ще имаме време да се освежим на плажа. Гребането до континенталната част ще отнеме не повече от час. Около обяд ще сме готови да отпътуваме към София … Пристигане в София – около 21 часа.

Отзиви за приключението

Все още няма отзиви

Направи отзив