6 days
Продължителност

Дата на провеждане:
Цена от 339 до 559 лв.

Заповядайте на 6 ДНЕВНО морско приключение в из „Райските острови“ на Йонийско море и перфектните каякарски дестинации около Закинтос.
Няма значение дали сега се учите да карате каяк или сте експерт. Съобразили сме пътешествието с персоналните възможности на всеки участник, така че да видите всички красоти на района по вода и по суша. Разчитайте, че ще откриете неподозирани чудеса, ще ви настаним на отлични места за къмпинг, ще се радвате на приятелска атмосфера, отлична гръцка кухня с морски специалитети и много положително настроение и енергия.
Морският каяк е най-подходящият начин да стигнете до недостижимите плажове, водни пещери и забележителности около Закинтос.

Цена за участник:
– Организационна такса: гид, осигуряване, каяк и пълна каяк екипировка – 339 лв.
– Споделено пътуване с автомобил на организатор – 120 лв.
– нощувки на къмпинг : 100 лв.
Общо разходи: 559 лв.
* Възможно е да се включите със собствен транспорт и/или да се настаните в близост до избраните къмпинги.
Таксата за участие, предлагана от ТД YAKVENTURE е за каяк, инструктор и водач по трасирани маршрути.
Всички други цени са с информационна насоченост и не са обект на продажба на стоки и услуги от наша страна!
ОТСТЪПКИ:
– За заявки, направени 60 дни преди началото – 5 % отстъпка;
– За групи от четирима или повече души – 5 % отстъпка;
– Притежатели на клубна карта YAKVENTURE – 10 %

ЗАПИСВАНЕ:
– на info@yakventure.com
r.petkov@yakventure.com
– да позвъните на телефон 0898 432 305
При потвърждение, че има места е необходимо е да преведете авансово 100 лв. по сметка:

Остатъкът от таксата се превежда по сметката на дружеството до седмица преди началото на събитието.

Препоръчителна екипировка:
слънчеви очила; шапка ; бански ; слънцезащитен крем с висок фактор ; плажни обувки , фенерче, прибори, ножче, чаша, суха торба , спален чувал и др.
Повече подробости вижте на:
http://www.yakventure.com/?page_id=1660

ТАКСАТА ЗА УЧАСТИЕ ВКЛЮЧВА :
– Каяк, гребло, шприцка и спасителна жилетка
– Инструктор, гид и осигуряване по маршрутите
– Топли напитки : кафе, чай.
– Бивачно оборудване (по заявка): палатка, дюшек и други
– Снимки по маршрутите
– Туристическа застраховка за дните на пътуване.
– проектиране на маршрутите

Организационната такса НЕ ВКЛЮЧВА:
– споделен или собствен транспорт
– настаняване извън предвидените къмпинги
– храна и напитки освен посочените.
– Входни такси за музеи и забележителности – по желание.
– Лични разходи
Повече информация ще получите на сайта yakventure.com или при контакт с нас на:
е-mail: roupetkov@gmail.com ; r.petkov@yakventure.com
GSM: + 359 898 432 305
Не се колебайте да ни потърсите за всякакви въпроси!

Yakventure си запазва правото на промени, съобразени с метеорологичните условия, сигурността , пътните условия, разписания на фериботи и други непредвидими предварително обстоятелства. Ако се налагат такива, то ще бъдат обсъдени алтернативни варианти, така че да не загубите нищо от пътешествието.

*Заб. : За осъществяване на пътуването е необходимо да се събере група от минимум 7 души.

Sea kayaking is the best way to visit the remote beaches and sea caves of Zakynthos and Lefkada

 

 

Допълнителна информация

МесецJuly
МестонахождениеZakyntos, Greece

1ви ден : София – Закинтос с буса на YAKVenture. Тръгването е рано сутринта в 5:00 ч. от паркинга на стадион Васил Левски. След обед ще се качим на ферибот и след около час и половина по море ще акостираме в Закинтос. Къмпингът е недалеч от пристанището. Той е отлично уреден, на брега на морето, с басейн и заведение. Наблизо има курортно селище, където може да вечеряме и да се разходим.

2-ри ден : Пътешествие из залива на костенурките „Лаганас“ Закуска, кафе и подготовка за приключения. До залива на котенурките ще имаме трансфер с буса (около 30 мин.) Преди началото на първото ни приключение по вода ще направим инструктаж – обучение и разделяне по групи. Ще минем под мостчето на знаковото островче „Аиос Состис“ и ще се отправим към красивия остров Маратониси. Той е в средата на Лаганас. Формата му като на костенурка и там е едно от местата, където гнездят прочутите костенурки карета-карета. Това е Национален морски парк на Закинтос и еколозите следят туристите да не застрашат спокойствието на костенурките. Пазете ги е вие! Ще имаме време за плаж, а ако вече се справяте добре с каяка ще отидем до невероятно красивите скали под с. Кери, за да минем под „портите“, които красят всички пътеводители на Закинтос Тези, които обичат гмуркането да не забравят очилата, за да наблюдават красотите под вода. Преход с каяците за деня около 15 км. или 3 – 4 часа гребане.

3-ти ден: „Сините пещери“ Отново ще имаме преход с буса и лодките до северната част на острова, така че тръгването ще е около 9.30. “Сините пещери” са друга природна забележителност на Занте, до която може да се стигне единствено по вода (респ. с каяк). Ще пуснем лодките на вода от селцето Аг. Николаос. Прехода не е много дълъг, но със сигурност е запомнящ се. Нама да се лишим от плаж и най-вече забавления за гмуркачите. В района има и доста романтични заведения…с морски дарове. Ако морето позволява ще спрем под манастирче, откъдето пред вас ще се разкрие страхотна гледка. Снимките са част от удоволствието за любителите на фотографията. Привечер прибиране в къмпинга.

4-ти ден: -„Почивен“ Обявяваме този ден за почивен, но каква почивка, когато има толкова красоти и предизвикателства. Ако искате да си починете от каякинг и да разгледате природните, културни и исторически забележителности на острова да го направим. Ще обиколим с буса: столицата на острова – Закинтос, ще се отбием на плажа Геракас, до византийски манастир от 15 век Анафонитрия, храма на Дионисий, хълма Бохали, църквата “Св.Никола”, пл. Св. Марко, Византийския музей, Заведения, музеи, … Все пак ако искате каяк и плаж ще го съгласуваме и отново ще се разходим из залива Лаганас. Гледката при село Кери също е феноменална.

5-ти ден: плажът Навагио Ще се събудим около 8, за да може да закусим и в 9 да потеглим към емблематичния за Закинтос и въобще за Гърция плаж Навагио. Негови снимки са върху кориците на повечето пътеводители. Освен с екзотичната си красота, той е популярен и заради намиращите са там останки на кораб, претърпял корабокрушение през 1983 г., докато е превозвал контрабандно цигари и алкохол за мафията. Навагио е атрактивен с формата си, белите вулканични пясъци и изумрудените води. До него може да стигнем единствено по вода, като по маршрута ни ще видим още куп природни чудеса, а първо от високо ще видим и заснемем панорамата над Навагио. Не забравяйте фотоапаратите и усмивките. В късния след обед се връщаме в къмпинга. Възможно е да спрем за вечеря по пътя или да си организираме барбекю в бивака.

6-ти ден: Пътуване към София. В 9 часа ще напуснем къмпинга, за да заемем място за Ферибота към Килини. При това положение ще пристигнем в София преди полунощ. Вечеря и подготовка за предстоящото пътуване. ЗАБЕЛЕЖКА: Ако екипът прецени, че атмосферните условия са неблагоприятни е възможно да променим предварително посочените маршрути, като ги заменим с алтернативни, стараейки се да се придържаме към набелязаните места за посещение .

Отзиви за приключението

Все още няма отзиви

Направи отзив