4 days
Продължителност

Дата на провиждане: не се предвижда за 2019


Заповядайте на пет дневно каЯК Приключение около остров Тасос!
В разгара на пролетта Тасос очарова със своята красота, спокойствие и автентичност. С каяк и пеша ще може да стигнем до неподозирано красиви места и забележителности край Беломорското крайбрежие.

Независимо дали сте начинаещ или експерт с каяка ще съобразим пътешествието с вашите възможности, така че максимално да се насладите на обстановката и емоциите.

КаЯк Пътешествията с нас са идеалният начин да се откъснете от ежедневието, да спортувате сред девствена природа, да релаксирате на спокойствие, да се заредите с енергия, да се потопите в автентичната обстановка, да се насладите на чудесна кухня и да се радвате на нови приятелства.

Любителите на гмуркането, риболовците и фото-ловците на пейзажи и диви птици могат да съчетаят хобитата си с каЯК приключението.


ТАКСАТА ЗА УЧАСТИЕ ВКЛЮЧВА:

 

– Екипировка: каяк, гребло, шприцка, спасителна жилетка

– Квалифициран инструктор, гид и осигуряване по време на преходите по море.
– Кафе, чай,топли напитки в бивака.
– Бивачно оборудване: палатка и шалте

– фотозаснемане

Цената не включва:
Храна и напитки извън посочените. (Съобразили сме маршрута, така че да има редовен достъп до заведения и магазини)
Нощувки, извън посочените в къмпинг Пефкари
Входни такси за музеи и забележителности – по желание
Лични разходи

Отстъпки:
За заявки, потвърдени до 30 дни преди обявената дата – 5% отстъпка;
За семейства или групи от четирима или повече членове – 5% отстъпка;
Деца до 14 год. възраст – 30% отстъпка;
Приятели на клуба, с повече от 2 каЯк Пътешествия – 5%

Плащане :
По банков път към сметката на клуб Yakventure.
Изисква се авансово плащане на 80 лв. при потвърждение, че има места.
Данните на сметката ще ви бъдат изпратени при запитване.
Остатъка от сумата се плаща до 7 дни преди тръгване.

Заб. : За осъществяване на пътуването е необходимо да се събере група от минимум 6 души.
– В близост до къмпинга има хотели и къщи за гости, в които може да резервираме вашия престой, като приспаднем част от посочената сума.

За повече информация може да се свържете с нас:

E-Mail: roupetkov@gmail.com

GSM: 0898 432 305

ПРИКЛЮЧЕНИЕТО Е ПОДХОДЯЩО ЗА НАЧИНАЕЩИ И ЗА НАПРЕДНАЛИ.

Горещо препоръчваме да си вземете: завивка за сън (спален чувал или одеало), възглавничка, слънчеви очила; шапка ; бански ; слънцезащитен крем; джапанки/сандали или плажни обувки (бързосъхнещи), леко шушляково яке и долнище (ветровка), достатъчно дрехи за преобличане, след разходките в морето. фенерче, прибори, ножче, чаша, Фотоапарат със заредени батерии и карта, непромокаема торба.
.
Повече подробности за пътешествието ще бъдат дадени на записалите се в дните преди отпътуването.
Повече информация ще получите на сайта www.
yakventure.com или при контакт с нас.

Тасос се намира на няколко километра в Егейско (Тракийско) море от Керамоти и устието на река Места. Зеленината, красивата природа, кристалната вода, чистите плажове и съхранените традиции превръщат острова в желана дестинация за спокойна или активна ваканция. Тасос съчетава планински терени със страхотни плажове и пурпурно до тъмнозелено море. Това е причината да го наричат и “изумрудения остров” и с много други имена, които звучат пресилени за тези, които не са го посещавали. В средната част на острова се издига връх Ипсарио, с височина 1206 м. Смята се, че това е част от Рило-Родопския масив. В североизточната част на острова скалите надвисват над морето, докато югозападната е по-полегата и с широки плажове. В Тасос има всички елементи от гръцката култура и традиция, които са изгубени при някои други острови. Стените на крепостта на древния град, храмът на Аполон, Древният театър, Цитаделата и храмът на Дионис със своите хорови паметници са част от паметниците, запазени и до днес.
Според легендите, Тасос е кръстен на синът на краля на Финикия, който стигнал тук в търсене на сестра си, Европа, която била отвлечена от Диас. Според друга легенда, Тасос е Островът на сирените и именно неговите малки, закътани заливчета били мястото, откъдето красивите жени с опашки на риба и прекрасни гласове, омагьосвали всеки, чул техните песни. Сирените, които опитали да отклонят Одисей от неговия път, са живели тук, разказват митовете.

 

 

 

Допълнителна информация

МестонахождениеМеганиси
МесецApril

Програма на каЯК Приключението край остров Тасос

1-ви ден : София – Тасос с бус на YAKVenture (или със собствен транспорт).

Тръгване в 07.30 от паркинга пред ст. Васил Левски.

Около 12.30 ч – Пешеходна разходка из старата част на Кавала. Може да видите: Имарета, Църквата Св. Богородица, Аквадукт, Крепостната стена и др. Предвидено е време за обед. Престой в Кавала до 1ч.30 мин.

Около 14.00 – отпътуване за пристанището на Керамоти, откъдето ще вземем ферибота за Тасос. След като слезем от ферибота ще имаме още около един час път до къмпинга (Потос). След настаняването ще направим брифинг, инструктаж и запознаване с основните правила за безопасност по време на каякинг или яхтинг.
В района са най-големите плажове на острова има чудесни места за разходка и посещение на таверни за вечеря. Потос е и отлична начална точка за маршрути из Тасос.

2-ри ден – с каяк до Скала Мариес

Кафе и закуска. В 9.30 ще се съберем на плажа, при каяците за инструкции, екипиране и сформиране на екипажите, след което ще поемем покрай брега, на запад. Ще спрем за почивка на плажовете Лименария, Трипити и Фари. Ще минем близо до интересно скално образование, изпъстрено с ниши, подмоли и подводни пещери.
За обяд ще акостираме в рибарското селце Скала Мариес, където има китни таверни, предлагащи пресни морски специалитети. След обяд ще се приберем по обратния път до къмпинга. Чистото време за гребане е около 4 часа.

3-ти ден – Опознаване на забележителностите с буса и пеша или
Това е денят за по-пасивна, но не по-малко забавна почивка.

Закуска в къмпинга. В 10.30 ще започнем обиколка из намиращите се наблизо древни планински селца. Ще се порадваме на панорамите от високо и ще разглеиаме исторически и клтурни забележителности от вътрешността на острова.

Набелязали сме: селището и дворецът Кастро, селището Теологос, което по време на византийското господство е бил столица на острова. Построено е на красиво място с невероятна гледка. Манастири „Архангел Михаил“ или Панагия.

4-ти ден – Алики – Потос

След кафето и закуската , в 9.00 ще поемем с буса и каяците към Алики. Нужно е да започнем по-рано, защото ни очаква ден изпълнен с приключения и интересни места. Алики – „заливът на русалките“ е едно от най-старите селища, където са запазени руини и древен храм, построени през 7-ми век пр. Хр. Това е живописен полуостров, обграден от кедри, плажове с кристални води и фин пясък. В около 10 ч. ще излезем с каяците. Маршрута ще мине покрай красиви заливчета и плажове, достъпни единствено по вода и на които ще спираме за почивка. По- известни са Тимония, Ливади, Калами, Салоникос, Астрис, Ностос и др. По средата ще минем покрай „Гьола“. Гьол, който фигурира на всички туристически справочници, но ще може да слезем от лодките, само ако условията позволяват.
Ще се приберем в къмпинга преди залез. Препоръчително е да се подсигурите с храна.

5-ти ден – Потос – Лименас -София

След закуската изва ред на събирането на багажа. Тръгването от къмпинга ще е в 10.30 ч.
Около 11.30 ще сме в столицата на острова Лименас. Ннаричат го още Тасос. Ще оделим един час за да се разходите из градчето. То съчетава древната история със съвременната атмосфера! Интригуващите места в столицата на Тасос са древната Агора, археологическия музей и манастира „Св. Архангели“. Чудесно е да седнеш на чаша „гръцко кафе“. Около 13 ч. ще сме на ферибота и около 19 часа в София

Отзиви за приключението

Все още няма отзиви

Направи отзив