5 days
Продължителност

Дати на провеждане: 31 май – 5 юни
Такса за участие:  319 – 359 лв.

Заповядайте на каЯК Приключение около островите Паксос и Антипаксос в Йонийско море!
Ще откриете екзотични плажове, изомрудени цветове на морето, богата растителност, райски пейзажи.
Приключението е подходящо както за начинаещи, така и за напреднали в каякинга.
КаЯк приключенията с нас са идеалният начин да се откъснете от ежедневието, да спортувате сред девствена природа, да релаксирате на спокойствие, да се заредите с енергия, да се насладите на отлична кухня и гостоприемство.
Предишният опит с морски каяк ще ви помогне, но не е задължителен. Маршрутите са проектирани, така че и начинаещите и напредналите да му се насладят. Нужно желание за приключения и добра физическа форма, за да се чувствате добре.

paxos

 

Такса за участние:
– Организационна такса: гид, осигуряване, каяк и пълна каяк екипировка – 359 лв.
Други разходи:
– Споделено пътуване с минибус / автомобил   – 110 лв. (по желание – собствен транспорт)
– фериботни такси – 40 лв.
– Нощувки (1- ва и 4-та вечер – заплащат се в къщата за гости) – около 120 лв..
Общо предвидени разходи: 629 лв.

Таксата за участие, предлагана от СК КАYAKVENTURE е за каяк, инструктор и водач по трасирани маршрути.
Всички други посочени суми са с информационна насоченост и не са обект на продажба на стоки и услуги от наша страна!

Записване:
– на info@yakventure.com
– да позвъните на телефон 0898 432 305
При потвърждение, че има места е необходимо е да преведете авансово 100 лв. по сметка:

Остатъкът от таксата за участие се превежда по сметката на клуба до седмица преди началото на събитието.

antipaxos


Препоръчителна екипировка:
слънчеви очила; шапка ; бански ; слънцезащитен крем с висок фактор ; плажни обувки , фенерче, прибори, ножче, чаша, суха торба , спален чувал и др.
Повече подробности вижте на:
http://www.yakventure.com/?page_id=1660

ТАКСАТА ЗА УЧАСТИЕ ВКЛЮЧВА :
– Каяк, гребло, шприцка и спасителна жилетка
– Инструктор, гид и осигуряване по маршрутите
– Топли напитки за закуска в бивака : кафе, чай.
– Бивачно оборудване (по заявка): палатка, дюшек (носете си спален чувал или завивка и възглавница
– Снимки по маршрутите
– Туристическа застраховка за дните на пътуване.
– проектиране на маршрутите

 

Организационната такса НЕ ВКЛЮЧВА:
– пътни разходи (Споделени, при наличие на места в автомобилите)
– разходи за собствен транспорт
– нощувки (заплащат се на място в къмпинги и къщи за гости)
– наем на превозни средства и т.н
– храна и напитки освен посочените.
– Входни такси за музеи и забележителности – по желание.
– Лични разходи
Заб.: Съобразили сме маршрута, така че да има редовен достъп до заведения и магазини.

Yakventure си запазва правото на промени, съобразени с метеорологичните условия, сигурността , пътните условия, разписания на фериботи и други непредвидими предварително обстоятелства. Ако се налагат такива, то ще бъдат обсъдени алтернативни варианти, така че да не загубите нищо от пътешествието.

Отстъпки:
За заявки, направени до 60 дни преди обявената дата – 5% отстъпка;
За семейства или групи от четирима или повече души – 5 % отстъпка;
За притежатели на клубна карта от YAKVENTURE – допълнителни 10 %

ЗАБЕЛЕЖКА: Ако екипът прецени, че атмосферните условия са неблагоприятни за каякинг и възпрепятстват безопасността е възможно да променим предварително посочените маршрути, като ги заменим с алтернативни или изчакаме промяна в метеорологичната прогноза.

Повече подробности за приключението ще бъдат дадени след записване за участие.
Детайлна информация ще получите на сайта http://www.yakventure.com/?page_id=1660 и при контакт с нас на
посочените по-горе контакти.

Паксос е най-големият от архипелаг в Йонийско море, наречена Пакси.
Според древногръцката митология Посейдон създава острова, като пронизва Корфу със тризъбеца си, за да може той и любимата му Амфитрита да усамотяват на спокойствие. Покрит е предимно с борови и маслинови дървета. Архитектурата носи отпечатъка на венецианците, които дълго са властвали на острова. Източната част е равнинна, с достъпни плажове, а западната е стръмна и морето е издълбало пещери и интересни форми в скалите. Западното крайбрежие може да бъде разгледано добре само с лодка (най-добре с каяк). Обиколката ни ще премине през Магичните пещери на Могониси, Трипитос (наричан още Камара или Порта), огромна естествена арка в морска скала, впечатляващата скала на Еримитис и пещерата Папаниколи. Чудеса, които Природата е създала във вековете. Интересни места са крепостта на Аио Николао (възстановена по чертежи на Леонардо) и трите градчета Гайос, Лака и Лонгос.
Антипаксос е малко островче, разположено на 2 км южно от Паксос. Тук се отглеждат лозя за производството на местно вино, което се сервива в таверните наоколо. Заради белия цвят на пясъка, водата изглежда яркосиня и прозрачна, напомняща за карибските плажове.

Допълнителна информация

МестонахождениеAntipaxos, Greece, Ionian see, Paxos
МесецJune, October

Програма за каЯк Приключение на Паксос и Антипаксос, Йонийски острови, Гърция

1ви ден : София – Паксос (Paxi) с бус/автомобил/ферибот
Отпътуването е в 0.30 ч. от стадион Васил Левски и пристигане на пристанището на Игуменица около 9-9.30 ч. Време за кафе из града. Следва пътуване с ферибот до основния град на Паксос – Гайо. ОПЦИИТЕ за НАСТАНЯВАНЕ за първата и/или последната нощувка/и са в къща за гости или на бивак на плажа. След настаняване, обед и кратка почивка ще се отправим на плажа, кадето около 15.30 ч. ще направим  инструктаж, обучение за безопасност и тренировка в района. Заниманията ще продължат до залез слънце. Вечеря и нощувка.

2-и ден: Чудесата на Пакси
Закуска, кафе, пазаруване на храна и вода. Около 9 ч. ще сме на плажа, където следва  прибиране на багажа за следващите 2-3 дни в “сухи торби” и багажните отделения на каяците. Около 10 ч.ще започнем нашето приключение, като се отправим на север към Лакка. В китното селце ще отделим време за почивка. След като заобиколим северния нос на Паксос и ще се спуснем покрай най-живописния му бряг. Там се редуват пещери, скали с причудливи форми, арки, порти, плажове и всякакви чудеса, които Природата е творила в хилядолетниия си житейски път. Бивакът ни ще е на внушителен и невероятно красив плаж. Там ще сме в ранния следобед. На около 1,5 километра пеша от плажа има тавелни и магазини и който иска да походи може да ги посети.

3-ти ден : Паксос – Антипаксос
След закуската и плажа ще се подготвим за нови приключения. Ще съберем бивака и багажа. Маршрутът ни следва западното крайбрежие на Паксос. Тук са най-красивите природни феномени. Ще влезем в “Сините пещери”, ще надникнем в още дузина скални дупки. Ще минем под арки, най- известната, от които е “Трипити”, след което ще се отправим към не по-малко живописното островче Антипаксос. По маршрута ни има малки плажчета, чиито брегове мие прозрачна и наситено синя вода. Скалните образования се редуват едно след друго, а любителите на гмуркането няма да скучаят. Прехода по вода ще е около 3 – 4 часа в леко темпо. Бивакът ни и е на брега, а гледките и залезите са изумителни. Преди слънцето да се скрие, който желае може да се разходи към вътрешността на островчето. То е слабо населено, но все пак има 2 аверни.

4- ти ден: Обиколка на Антипаксос – Паксос
След закуската и събирането на бивака ще започнем обиколка на Антипаксос. В началото отново ще се радваме на невероятни скални образувания, пещери и арки. Има чудесни възможности за гмуркане и скокове във водата. В края на малкия остров ще спрем за обед на един от най – кресивите плажове на Йонийско море. Фин пясък, прозрачна, тюркоазено синя вода, панорамна гледка и таверна ще се запечатат във фотоапаратите и спомените ви. В ранните следобедни часове следва да се върнем от източвата страна на Паксос.

Ще се отбием в залива Мангониси, островчетата Св. Никола и Панагия и ще се върнем на плажа, от който сме потеглили. След прибирането на багажа сме предвидили разходка в близкото селище Лонгос или в столицата Гайос.
Тази вечер също има опция за настаняване в къща за гости или на бивак, край морето (виж подробностите по-долу).

5-ти  ден: Паксос – Игуменица – София
До 14 часа ще имате време за разходки из градчетата на Паксос или ако се организирате да отскочите с някое от корабчетата или фериботи до близкия остров Корфу (от там също може да акостирате направо в Игуменица, където да се срещнем)
Фериботът до Игуменица е в 14 часа и в 16 ч. отпътуваме от пристанището
Пристигане в София – около 23,30 часа.

ЗАБЕЛЕЖКА: Ако екипът прецени, че атмосферните условия са неблагоприятни за каякинг и възпрепятстват безопасността е възможно да променим предварително посочените маршрути, като ги заменим с алтернативни или изчакаме промяна в метереологичната прогноза.

Ако имате въпроси може да ги зададете на :
тел. 0898 432 305 или
e-mail: r.petkov@yakventure.com

Отзиви за приключението

Все още няма отзиви

Направи отзив