6 days
Продължителност
Дати на провеждане: 7 – 12 юни
Такса за участие: 349 – 399 лв.
Заповядайте на приключение с каяк и пеша из Корфу!
Наричат този прекрасен гръцки остров Керкира или „Изумруденият остров“. Това е място, пропито с многовековна история, съчетание от много и разнообразни култури. То очарова с прекрасна природа и зеленина на фона на чисто и наситено с безброй цветове море. Корфу е вторият по големина Йонийски остров, но е по-различен от останалите. Причините да го откриете за вас с каяк и пеша са десетки…
КаЯк приключенията с нас са идеалният начин да се откъснете от ежедневието, да спортувате сред девствена природа, да релаксирате в приятелска атмосфера, да се заредите с енергия, да се насладите на отлична кухня и гостоприемство.
Ако имате въпроси може да ги зададете на :тел. 0898 432 305 или
e-mail: info@yakventure.com
Такса за участние:
– Организационна такса: гид, осигуряване, каяк и пълна каяк екипировка – 399 лв.
Други предвидени разходи:
– Споделено пътуване с автомобил и фериботен билет – 150 лв. (по желание – собствен транспорт)
– 5 нощувки на къмпинг Палеокастрица – около 100 – 120 лв. (заплащат се индивидуално в къмпинга)
Общо планирани разходи: 599 – 649 лв.
Таксата за участие, предлагана от СК kaYAKVenture е за каяк, инструктор и водач по трасирани маршрути, осигуряване, обучение, логистика и съдействие. Всички други посочени суми са с информационна насоченост и не са обект на продажба на стоки и услуги от наша страна!Записване:
– на info@yakventure.com
– да позвъните на телефон 0898 432 305
При потвърждение, че има места е необходимо е да преведете авансово 100 лв. по сметката на клуба.
Остатъкът от таксата за участие се превежда по банковата сметка на КАЯК Венчър до седмица преди началото на събитието.
Препоръчителна екипировка:
слънчеви очила; шапка ; бански ; слънцезащитен крем с висок фактор ; плажни обувки , фенерче, прибори, ножче, чаша, суха торба , спален чувал и др.
Повече подробности вижте на:
http://www.yakventure.com/?page_id=1660
ТАКСАТА ЗА УЧАСТИЕ ВКЛЮЧВА :
– Каяк, гребло, шприцка и спасителна жилетка
– Инструктор, гид и осигуряване по маршрутите
– Топли напитки за закуска : кафе, чай.
– Бивачно оборудване (по заявка): палатка, дюшек (носете си спален чувал или завивка и възглавница)
– Снимки по маршрутите (по желание)
– Туристическа застраховка за дните на пътуване.
– проектиране на маршрутите
Организационната такса НЕ ВКЛЮЧВА:
– пътни разходи (уточняват се допълнително при наличие на места в автомобилите)
– разходи за собствен транспорт
– нощувки (заплащат се индивидуално).
– наем на превозни средства и т.н
– храна и напитки освен посочените.
– Входни такси за музеи и забележителности – по желание.
– Лични разходи
Заб.: Съобразили сме маршрута, така че да има редовен достъп до заведения и магазини.
каYakventure си запазва правото на промени, съобразени с метеорологичните условия, сигурността , пътните условия, разписания на фериботи и други непредвидими предварително обстоятелства. Ако се налагат такива, то ще бъдат обсъдени алтернативни варианти, така че да не загубите нищо от пътешествието или направените от вас разходи.
Отстъпки:
За заявки, направени до 30 дни преди обявената дата – 10 % отстъпка;
За семейства или групи от четирима или повече души – 10 % отстъпка;
За притежатели на клубна карта от kaYAKVENTURE – 10 %
ЗАБЕЛЕЖКА: Ако екипът прецени, че атмосферните условия са неблагоприятни за каякинг и възпрепятстват безопасността е възможно да променим предварително посочените маршрути, като ги заменим с алтернативни или изчакаме промяна в метеорологичната прогноза.
Повече подробности за приключението ще бъдат дадени след записване за участие

Допълнителна информация

МестонахождениеКорфу
МесецJuly
1 ден – София – Керкира
Тръгване в 6 ч. от ст. В. Левски. Около 14 ч. ще вземем ферибот от Игуменица. Планираме нощувки на къмпинг в района на Палеокастрица. На този къмпинг ще останем до края на приключението, така че който желае може да направи самостоятелно настаняване в къща за гости или хотел наблизо.
Палеокастрица е едно от най-красивите места на острова, с прекрасни плажове, гледки, а също скали и пещери идеални и за гмуркане.
След настаняването предвиждаме пешеходен тур с цел разглеждане на забележителностите в района до Манастира на Палеокастрица. Маршрута минава през няколко точки с красиви пейзажи, залез на слънцето над морето, през Аквариума на Корфу, няколко хубави плажа…
На връщане към къмпинга може да си изберем хубава таверна за вечеря и сладка почивка.
2 ден – каякинг „Канала на любовтта“
След изгрева на първоюлското слънце, в 8 ч. ще се отправим към Сидари. Това е най-посещаваното селище в северната част на острова. Ако метеорологичната обстановка позволява там ще подготвим каяците за преход. Ще направим задължителен инструктаж, обучение и сформиране на екипажите. Маршрутът ще мине през куп забележителности. Първата ни спирка ще е на така наречения „Канал на любовта“. Варовиковите скали образуват малки заливчета и провлак с кристално чиста вода. Според легендата, ако двама влюбени плуват заедно в канала, ще се обичат завинаги…
Следва зрелищна брегова ивица, образувана от стръмни скали и пещери. Там е незабравимия нос „Драстис“. Ще минем покрай половин дузина хубави плажчета, на някои, от които ще направим почивка. В селцето Агио Стефанос може да хапнем. Преди финала на каякинга за деня ще има още пещери, носове и страхотни плажчета.
Чистото време за каякинг е около 3 часа, преход около 7.5 мили.
В следобедните часове ще се отправим към къмпинга, като преди това с тези, които желаят може да направим пешеходен тур и до Ангелокастро (Ангелската крепост), от където се разкрива невероятно красива панорамна гледка. На тази висока точка има кафене, а в селцето под замъка таверни.
3 ден – каякинг
Каякингът ни през този ден ще започне от красивия пясъчен плаж Арилас, намиращ се на север от Палеокастрица. Предстои да акостираме на много спиращи дъха плажове и места, като Пиратския плаж и Порто Тимони, Агиос Йоргос (естествен оазис, награден с отличието Blue Flag с кристални води и зелени планини), плажовете под крепостта и манастира, също и залива Свети Спиридон.
Прехода за деня е около 8 мили или 3 часа.
След като се приберем в къмпинга ще има отново време за разходки около Палеокастрица и Липадес.
4 ден – каякинг Палеокастрица – „Райския плаж“
Този ден е възможно да излезем на вода сравнително по-късно (около 10 ч.).
Очаква ни отново преход покрай приказно красиви природни забележителности.
Ще минем покрай дузина малки живописни плажчета и пещерички, докато стигнем недостъпните по суша Хоми, Камари и Стелари. Отново ще се насладим на цветовете на морето, които преливат от прозрачно, през тюркоазено, до наситено синьо.
Преходът ни ще сравнително по-къс, така че след обяд , който желае да може да обиколи още от десетките забележителности на острова.
5 ден – Разглеждане на Корфу по суша
Това е почивен ден, през който всеки може да прецени какво желае да разгледа. По програма ще отидем с колите до столицата на острова Корфу, където има какво да се види.
Централният град – Корфу се нарича още Керкира. Според легендата бог Посейдон се влюбил в нимфата Керкира и я отвлякъл на необитаем остров, който нарекъл на нея. Корфу е включен в Списъка на световното наследство на ЮНЕСКО. Архитектурата му е много разнообразна, заради това че през вековете островът е принадлежал на много империи и държави и всяка е оставила своя отпечатък.
Построен между две крепости и заобиколен от морето, старият исторически град е романтичен и мистичен. Това е най-големият средновековен комплекс в Гърция. Там има византийски църкви, венециански стълби и множество фонтани. Сред по-големите забележителности на града са площад „Спианада“ и църквата „Св.Спиридон“. Други известни обекти са музеят на Азиатското изкуство, Английската църква, Археологическият музей, дворецът „Св. Михаил и Георги“, Новата и Старата крепости. Недалеч е старата столица Канони
Сред другите интересни места, които може да разгледате, по желание са: връх Пантократор. Там от над 900 м. надморска височина може да се любувате на страхотни панорами; „мъртвото“ селище Перитея; Аквапарк, южните части на острова и др. (за целта е възможно да наемете мотор или автомобил).
6 ден: Корфу – София
Предвиждаме да отпътуваме от къмпинга в 8, 30 ч., следва отново ферибот и прибиране в София около 20 ч.
корфу

Отзиви за приключението

Все още няма отзиви

Направи отзив