3 days
Продължителност

Заповядайте на тридневно морско каЯК приключение край най-живописните плажове, скали и пещери на п-в Ситония – втория ръкав на Халкидики.

Независимо дали се качвате за първи път в каяк или сте експерт ще съобразим приключението с вашите възможности, така че максимално да се насладите на обстановката и емоциите и да стигнете до неподозирано красиви места. КаЯк Пътешествията с нас са идеалният начин да се откъснете от ежедневието, да спортувате сред девствена природа, да релаксирате на спокойствие, да се заредите с енергия, да плувате и да се гмуркате в кристални води край диви плажове, скали и пещери и разбира се да се насладите на чудесна кухня от морски специалитети.

Дори през туристическия сезон южната част на Ситония остава относително спокойна и предлага уникална комбинация от приказно красиви плажове, кристални води, скали, водни пещери и пейзажи с гледки към Атон. Нашето пътешествие е в района на Порто Куфо, Каламици и Сарти

В селцата наоколо има супермаркети, магазинчета и пекарни, където може да заредим провизии на цени близки до тези в България. Района на Каламици е известен със страхотни плажове, но по пътя с лодките ще минем покрай уникални скални масиви, чиито чудни форми са изваяни от Великия скулптор – Пиродата, ще надникнем в тесни пещерни коридори, кадето преди столетия пиратите са правели хитри клопки , най-добрата почивка ще е из дивите плажове! Пътешествието е удачно за любителите на гмуркането, риболова, както и фото-ловците на пейзажи, делфини и птици.

Цена: 239 лв.

179 лв.

Отстъпки:

За заявки, направени до 30 дни преди обявената дата – 5 % отстъпка;

За семейства или групи от четирима или повече членове – 5 % отстъпка;

Изисква се авансово внасяне на 50 лв. до 20 дни преди тръгването

За повече информация се свържете с нас:

E-Mail: r.petkov@yakventure.com

roupetkov@gmail.com

GSM: 0898 432 305

Цената ВКЛЮЧВА :

София – Каламици – София и предвидените по програма места.

Каяк, гребло, шприцка и спасителна жилетка

Иинструктор, гид и осигуряване по време на преходите

Топли напитки в бивака : кафе, чай.

Бивачно оборудване: палатка, шалте, сладка вода за миене по време на дивото къмпиране

Снимки по маршрутите

Туристическа застраховка за дните на пътуване.

Цената НЕ ВКЛЮЧВА:

Настаняване: Цената за една вечер на къмпинг – около 8-12 евро (в зависимост от броя на хората в палатка).

Храна и напитки освен включените (кафе, чай…) в сутрешната закуска .

Съобразили сме маршрута, така че да има достъп до заведения и магазини. Има възможност за пикник на плажа, барбекю в бивака, риболов и гмуркане.

Горещо препоръчваме да си вземете: слънчеви очила; шапка ; бански ; слънцезащитен крем с висок фактор ; джапанки/сандали или плажни обувки (бързосъхнещи), фенерче, водоустойчива торба .

По-подробен списък за препоръчителните неща ще получите до седмица преди отпътуване.

Забележка:

Ekипът на Yakventure си запазва правото на прпомени по програмата, ако атмосферните условия застрашават безопасността на участниците. Имаме няколко варианта за алтернативни маршрути.

Приключението ще се осъществи при минимум 6-ма записали се до седмица преди обявената дата.

Допълнителна информация

МестонахождениеКаламици

1-ви ден : София – Порто Куфо с буса на ЯК Венчър (има опция със собствен транспорт).

Тръгване в 07.30 от паркинга пред ст. Васил Левски. Пристигане – около 14.00 часа в залива на Порто Куфо. Преди пристигане на мястото за бивак ще напазаруваме и ще подсигурим вода за вечерта, така че при желание може да направим барбекю.

Около 14.30 ч. – инструктаж и подготовка за преход с каяците на юг, към Торони и Понта и после обратно. По време на прехода са предвидени няколко почивки на красиви плажове, гмуркане, снимки и релакс. Около залез слънце ще се напровим нашия бивак, където може да се забавляваме, както си го направим (а ние знаем че узаки и дзадзики са добра комбинация, но по-важно е да има добра компания). Възможно е да направим барбекю с прясна риба.

2-ри ден:

След като се събудим кафето и напитките ще са готови, следва закуска, разсънване и подготовка за каякинг и обиколка на южната час на полуострова. Ще направим преход покрай впечатляващи скали и плажове с всякакви размери. Нюансите на синьото в морето се редуват постоянно, а от брега се обаждат представители на дивата природа. Освен на гребане ще наблегнем на изследване на крайбрежието с гмуркане, плаж и разходки. Тук е пълно със загадъчни малки пещери, коридори и сепарета, където всеки може да открие нещо интересно. Идеално е и за скокове във водата от скалите. Без елемент на напрежение и бързане, вечерта ще стигнем до къмпинга, в който ще се настаним. Вариантите за къмпинг са два и са в зависимост от темпото, с което се движим. Чистото време за гребане е около 3-4 часа. Вечерта …е вечерта е както си я направим. Къмпинга предлага всички удобства и комфорт.
Всъщност при консенсус от страна на групата има опция и за нощуване на див къмпинг, който е на страхотен и недостъпен плаж.

3-ти ден.

Събуждане, кафе, закуска и сутрешно плуване (по желание или посрещане на изгрева), след което следва събирането на бивака и багажа, който ще приберем в буса. Около 09.30 ще поемем с каяците на север, където е рай за гмуркачите. Тук ще видим интересни скали и пещери, по които природата е изваяла невероятно красиви фигури. Разбира се по време на каякинга няма да пропуснем поредната доза плажни забавления, но около 13-13.30 часа ще акостираме в чудна синя лагуна, където има и страхотна таверна за обед. Предстои да съберем багажа и да поемем към София. Очаква се да пристигнем около 20.30 ч.

Отзиви за приключението

Все още няма отзиви

Направи отзив