3 days
Продължителност

Дати на провеждане:
Такса за участие: лв. 

 Заповядайте на тридневно морско каЯК Приключение около остров Амулиани и крайбрежието на Атон и Света Гора (Халкидики, Гърция). На по-малко от 400 км. от София ви очаква уникално пътишествие!

Независимо дали се качвате за първи път в каяк или сте експерт ще съобразим пътешествието с вашите възможности, така че максимално да се насладите на обстановката и емоциите.

КаЯк Пътешествията с нас са идеалният начин да се откъснете от ежедневието, да спортувате сред девствена природа, да релаксирате на спокойствие, да се заредите с енергия, да плувате в кристалните води на дивите плажове около острова и разбира се да се насладите на чудесна кухня от морски специалитети.

Остров Амулиани е разположен в Атонския залив между втори и трети ръкав на Халкидическия полуостров. На изток от Амулиани се вижда Света Гора, известна с вековните си манастири, монаси и силно отраничен достъп. Амуляни пък е единствения населен остров на Халкидики. Той е малък на площ, а населението му е около 5- 600 души. Впечатляващото обаче е комбинацията от уникалните пейзажи и природа, кристалните тюркоазени води на морето, изобилието на романтични плажчета, заобиколени от зеленина, малки пристанища и уютни кръчмички. Всичко това ще може да се види при обиколката на острова. Любителите на гмуркането, риболовците и фото-ловците на пейзажи и диви птици могат да съчетаят хобитата си с каЯК Приключението.

Цена за участник:
– Организационна такса: гид, осигуряване, каяк и пълна каяк екипировка –  лв.
– Споделено пътуване с автомобил – 40 лв.
Общо разходи: лв.
* Възможно е да се включите със собствен транспорт и/или да се настаните в близост до избраните къмпинги.
Таксата за участие, предлагана от ТД YAKVENTURE е за каяк, инструктор и водач по трасирани маршрути.
Всички други цени са с информационна насоченост и не са обект на продажба на стоки и услуги от наша страна!


Отстъпки:

За семейства или групи от четирима или повече членове – 5 % отстъпка;

За притежатели на клубна карта YAKVENTURE 10 %

Изисква се авансово внасяне на 50 лв. до 20 дни преди тръгването

ЗАПИСВАНЕ:
– на info@yakventure.com
r.petkov@yakventure.com
– да позвъните на телефон 0898 432 305
При потвърждение, че има места е необходимо е да преведете авансово 100 лв. по сметка:

Остатъкът от таксата се превежда по сметката на дружеството до седмица преди началото на събитието.

Препоръчителна екипировка:
слънчеви очила; шапка ; бански ; слънцезащитен крем с висок фактор ; плажни обувки , фенерче, прибори, ножче, чаша, суха торба , спален чувал и др.

Повече подробости вижте на:
https://www.yakventure.com/?page_id=1660

ТАКСАТА ЗА УЧАСТИЕ ВКЛЮЧВА :
– Каяк, гребло, шприцка и спасителна жилетка
– Инструктор, гид и осигуряване по маршрутите
– Топли напитки : кафе, чай.
– Бивачно оборудване (по заявка): палатка, дюшек (носете си спален чувал или завивка и възглавница)
– Снимки по маршрутите
– Туристическа застраховка за дните на пътуване.
– проектиране на маршрутите

Организационната такса НЕ ВКЛЮЧВА:
– споделен или собствен транспорт
– настаняване на къмпинг (около 15 евро за двете вечери, в зависимост от броя на хората в палатка)
– храна и напитки освен посочените.
– Входни такси за музеи и забележителности – по желание.
– Лични разходи
Повече информация ще получите на сайта yakventure.com или при контакт с нас на:
е-mail: roupetkov@gmail.com ; r.petkov@yakventure.com
GSM: + 359 898 432 305
Не се колебайте да ни потърсите за всякакви въпроси!

Yakventure си запазва правото на промени, съобразени с метеорологичните условия, сигурността , пътните условия, разписания на фериботи и други непредвидими предварително обстоятелства. Ако се налагат такива, то ще бъдат обсъдени алтернативни варианти, така че да не загубите нищо от пътешествието.

 

Допълнителна информация

МесецSeptember, October
МестонахождениеAmmouliani, Greece

Програма за каЯк Приключение на Амуляни 1-ви ден : София – Амулиани Тръгване в 08.00 от паркинга пред ст. Васил Левски. Пристигане – около 13 часа на Атонския полуостров. Обяд и разходка из старинния град Уранополи. Градчето е основано векове преди Христа и отстои само на километър от Света Гора. Около 15 ч. – инструктаж и подготовка за преход с каяците до остров Амулиани. По време на прехода се предвидени няколко почивки на красиви диви плажове, обаятелни островчета, гмуркане, снимки… а има опция да изпратим и слънцето зад хоризонта. Това е най-късия, но и най – живописен маршрут. Чистото време за гребане е не повече от 2 часа. Около 19 ч. (или когато пристигнем) ще се настаним на къмпинг в западната част на Амулияни, където ще ни чака багажа и ще разпънем бивака. Ако има желаещи може да поиграем волейбол на страхотния плаж. Вечерта има възможност да си направим барбекю в къмпинга или да посетим някоя от местните таверни. 2-ри ден След като се събудим, кафето и напитките ще са готови, следва закуска, разсънване и подготовка за каякинг. Тези, които имат желание ще може да направят цяла обиколка на острова, включваща спирки за почивки на няколко чудесни плажчета, къпане в прозрачни и тюркоазени води, гмуркане и пълно сливане с обстановката. По обяд ще се отбием в селцето Амулиани, където може да се подкрепим и заредим с напитки и храна. Без елемент на напрежение и бързане ще се приберем в къмпинга преди залеза. Чистото време за гребане е около 4 часа. Вечерта …е вечерта е както си я направим, но е препоръчително да има дзадзики, узаки и рибаки 🙂. 3-ти ден. Събуждане, кафе, закуска и сутрешно плуване (по желание), слeд което следва най-досадната част – събирането на бивака и багажа, който ще приберем в буса. Около 10 -10,30 ще поемем с каяците към континенталната част, като разбира се по време на каякинга няма да пропуснем поредната доза плажни забавления. На брега ще имате около един час за разходка и обед на пристанището.

Отзиви за приключението

Все още няма отзиви

Направи отзив