3 days
Продължителност

Дати на провеждане: юли

  Цени: от  до лв.

Заповядайте на тридневно морско каЯК Приключение край най-живописните плажове и скали на Ситония – втория ръкав на п-в Халкидики.
Независимо дали се качвате за първи път в каяк или сте експерт ще съобразим приключението с вашите възможности, така че максимално да се насладите на обстановката и емоциите и да стигнете до неподозирано красиви места.

КаЯк Пътешествията с нас са идеалният начин да се откъснете от ежедневието, да спортувате сред девствена природа, да релаксирате на спокойствие, да се заредите с енергия, да плувате и да се гмуркате в кристални води край диви плажове, скали и пещери и разбира се да се насладите на чудесна кухня от морски специалитети.
Дори през туристическия сезон този район Ситония остава относително спокоен и предлага уникална комбинация от приказно красиви плажове, кристални води, скали, водни пещери и пейзажи с гледки към Атон. Нашето пътешествие е концентрирано около селищата Сарти и Каламици.
Сарти е древен град, споменат още от времето на Херодот. Сега е популярно курортно градче, разпростряло се край дълга плажна ивица. Докато хапвате в някое от крайбрежните таверни имате директен изглед към планината Атон, която прилича на вулкан, издигащ от морето, чиито върх обикновено е покрит в облаци. Тъй като в Сарти има супермаркети, магазиничета и пекарни, там може да заредим провизии на цени близки до тези в България. Разположеното на юг- Каламици е известно също със страхотни плажове, но по пътя с лодките до там ще минем покрай уникални скални масиви, чиито чудни форми са изваяни от Великия скулптор – пиродата!
Пътешествието е удачно за любителите на гмуркането, риболова, както и фото-ловците на пейзажи, делфини и птици.

Цена за участник:
– Организационна такса: гид, осигуряване, каяк и пълна каяк екипировка – лв.
– Споделено пътуване с минибус / автомобил – лв.
– Опционално – споделено пътуване с минибус / автомобил и пътни такси – лв.
*Възможно е да пътувате със собствен автомобил
– една нощувка на къмпинг:  лв.
Общо планирани разходи: около  лв.

Таксата за участие, предлагана от ТД YAKVENTURE е за каяк, инструктор и водач по трасирани маршрути и логистика
Всички други цени са с информационна насоченост и не са обект на продажба на стоки и услуги от наша страна!
Записване:
– на info@yakventure.com
– да позвъните на телефон 0898 432 305
При потвърждение, че има места е необходимо е да преведете авансово 50 лв. по сметката на КАЯК ВЕНЧЪР.

Остатъкът от таксата за участие се превежда по сметката на дружеството до седмица преди началото на събитието.

Отстъпки:
За заявки, направени по-рано от 45 дни преди обявената дата – 5 % отстъпка;
За семейства или групи от четирима или повече членове – 5 % отстъпка;
Притежатели на клубна карта КАYAKVENTURE –  10 %

Таксата ВКЛЮЧВА  :
– Каяк, гребло, шприцка и спасителна жилетка
– Инструктор, гид и осигуряване по време на преходите
– Логистика за пренасяне на багажа между къмпинги.
– Топли напитки в бивака : кафе, чай.
– Бивачно оборудване: палатка, шалте, спален чувал (по заявка)
– Снимки по маршрутите
– Туристическа застраховка за дните на пътуване.

Цената НЕ ВКЛЮЧВА:
– Споделен транспорт : София – Каламици – София
– Пътни и гранични такси
– Настаняване: 1 нощувка на къмпинг
– Транспорт (при опцията със собствен)
– Нощувки, извън предвидените къмпинги, къщи за гости, хотел…
– Храна и напитки освен посочените.
– Входни такси за музеи и забележителности – по желание.
– Лични разходи
Настаняване: Цената за една вечер на къмпинга е около 8-12 евро (в зависимост от броя на хората в палатка).
Храна и напитки освен включените (кафе, чай…) в сутрешната закуска .
Съобразили сме маршрута, така че да има достъп до заведения и магазини. Има възможност за пикник на плажа, барбекю в бивака, риболов и гмуркане.

Горещо препоръчваме да си вземете: слънчеви очила; шапка ; бански ; слънцезащитен крем с висок фактор ; джапанки/сандали или плажни обувки (бързосъхнещи), фенерче.
По-подробен списък за препоръчителните неща ще намерите по-долу. Не е нужно да ги купувате! Кажете ни от какво имате нужда, ще се опитаме да осигурим за вас.
http://www.yakventure.com/?page_id=1660

Забележка:
Ekипът на Yakventure си запазва правото на прпомени по програмата ако атмосферните условия застрашават безопасността на участниците.
Приключението ще се осъществи при минимум 6-ма записали се до седмица преди обявената дата.

Допълнителна информация

МестонахождениеSithonia, Greece
МесецJuly

Програма за каЯк Приключение
1-ви ден :
София – Сарти с буса на ЯК Венчър (има опция със собствен транспорт).
Тръгване в 07.30 от паркинга пред ст. Васил Левски. Пристигане – около 13.30 часа на пристанището в близост до Сарти. Възможно е по пътя да спрем за хапване. Около 14.00 ч. – инструктаж и подготовка за преход с каяците до Сарти, кадето ще акостираме за разходка, пазаруване, праж. Следва преход, по време на който са предвидени няколко почивки на красиви диви плажове, обаятелни островчета, гмуркане, снимки. Около 18 ч. ще сме в бивака, където ще разпънем палаткиге.Там ще се забавляваме, както си го направим (а ние знаем че узаки и дзадзики са добра комбинация, но по-важно е да има добра компания). Възможно е да направим барбекю с прясна риба. В непосредствена блозист има барче, а за вечерта ще доставим вода и при желание може да направим барбекю.

2-ри ден :
След като се събудим кафето и напитките ще са готови, следва закуска, разсънване и подготовка за каякинг. Преди да поемем с каяците на юг ще съберем багажа в буса, който ще ни чака в къмпинг Каламици. Следва преход покрай още по-впечатляващи скали и плажове с всякакви размери. Нюансите на синьото в морето се радуват постоянно, а от брега се обаждат представители на дивата природа. Освен на гребане ще наблегнем на изследване на крайбрежието с гмуркане, плаж и разходки. Без елемент на напрежение и бързане ще се приберем в къмпинга преди залеза. Чистото време за гребане е около 3-4 часа. Вечерта …е вечерта е както си я направим. Къмпинга предлага всички удобства и комфорт.

3-ти ден:
Събуждане, кафе, закуска и сутрешно плуване (по желание или посрещане на изгрева), след което следва събирането на бивака и багажа, който ще приберем в буса. Около 09.30 ще поемем с каяците на юг, където е рай за гмуркачите и любителите на скоковете от скалите. Тук ще видим интересни скали и пещери. Разбира се по време на каякинга няма да пропуснем поредната доза плажни забавления, но около 13-13.30 часа ще се приберем в къмпинга за обед и … обратния път към София. Очаква се да пристигнем обратно около 20.30 ч.

Отзиви за приключението

Все още няма отзиви

Направи отзив