9 days
Продължителност

Дати на провеждане: непотвърдено
Цени:

Заповядайте на морско приключение около перлите на Йонийско море: Лефкада, Меганиси, островът на Одисей – Итака и Божествената Кефалония. Предстоят осем дни каякинг, плаж, кристални води, уникална природа, китни селца, таверни, вековни забележителности.

Това е едно чудесно приключение за любителите на комбинацията от активен отдих,къмпинг, приключения съчетано с екзотика, история и традиции.

Разнообразната брегова ивица на пет острова, кристалните води на Йонийско море, достатъчно време за усъвършенстване на каякарските умения, богато културно – историческо наследство, уникална гръцка кухня и гостоприемство са достатъчни предизвикателството за да се присъедините към опитния ни екип и да натрупате незабравими спомени.

Ние ще съобразим пътешествието с персоналните ви възможности, така че да видите всички красоти на района по вода и по суша. Приключението е със средна степен на трудност, така че е нужно желание, да се чувствате добре сред природата и да сте в сравнително добра физическа форма. Предварителен опит с каяк е препоръчителен, но не задължителен. На нас оставете вашето каякинг усъвършенстване и помощ за да достигнете до края!

ЦЕНА: 619 лева

539 лв. със собствен транспорт до Лефкада
ОТСТЪПКИ:

– За заявки, направени до 40 дни преди началото – 5 % отстъпка;

– За групи от четирима или повече души – 5 % отстъпка;

– Приятели на клуба с повече от 2 КаЯк Пътешествия – допълнителни 5%
Изисква се авансово внасяне на 100 лв. при заявяване на участие.
За повече информация може да се свържете с нас:

E-Mail: roupetkov@gmail.com ; r.petkov@yakventure.com

GSM: + 359 898 432 305
ТАКСАТА ЗА УЧАСТИЕ ВКЛЮЧВА :

– Каяк, гребло, шприцка и спасителна жилетка

– Квалифициран инструктор, гид и осигуряване по маршрутите

– Топли напитки за закуска в бивака : кафе, чай.

– Бивачно оборудване: палатка, дюшек, евентуално спален чувал (носете си завивка и възглавница, от хигиенични съображения)

– Снимки по маршрутите

– Туристическа застраховка за дните на пътуване.
Цената НЕ ВКЛЮЧВА:

– Транспорт (при опцията със собствен)

– Нощувки, извън предвидените къмпинги, къщи за гости, хотел…

– Храна и напитки освен посочените.

– Входни такси за музеи и забележителности – по желание.

– Лични разходи

Заб.: Съобразили сме маршрута, така че да има достъп до заведения и магазини. Има възможност за пикник на плажа, барбекю в бивака и риболов.
Плащане :

По банков път към сметката на клуб Yakventure или лично.

Изисква се авансово плащане при потвърждение, че има места.

Данните на сметката ще бъдат изпратени при запитване.
Препоръчваме да си вземете: слънчеви очила; шапка ; бански ; слънцезащитен крем с висок фактор ; джапанки/сандали или плажни обувки (бързосъхнещи), фенерче, прибори, ножче, чаша.

Моля за това пътешествие да ограничите багажа до най-необходимото, с оглед на това, че всичко се опакова и са качва на лодките.
Повече информация ще получите на сайта yakventure.com или при контакт с нас. Не се колебайте да ни потърсите за всякакви въпроси
Yakventure си запазва правото на промени, съобразени с метеорологичните условия, сигурността , пътните условия, разписания на фериботи и други непредвидими предварително обстоятелства. Ако се налагат такива, то ще бъдат обсъдени алтернативни варианти, така че да не загубите нищо от пътешествието.
Маршрут на каякинга: изток – североизточно от Лефкада и до Меганиси

бреговете на Итака, част от западния бряг на Кефалония.

Градове: Лефкада, Сивота, Киони, Фрискардо, Сами.

Обща дистанция: прибл. 50-60 морски мили (Nм)

Продължителност: 9 дни (6 дни гребане + 1 почивен + 2 дни пътуване)

Степен на трудност : средна

Макс. брой участници: до 10-12 души

Остров Итака е предпоследния по големина сред населените Йонийски острови. Островът е дълъг, тесен и почти разделен от широкия залив Молос. Итака е на 2 морски мили на запад от Кефалоня. Вати е столицата на Итака, и съществува от венецианския период.
Предполага се, че Итака носи името на сина на Кефалонийския крал, Итакус, който е населявал земите и заедно със своя брат е построил фонтан, който е осигурявал целия остров с питейна вода. По време на Микенския период Итака е била столицата на Кефалоня. Тук на острова са разкрити находки, които датират от 4000 – 3000 г. пр. Хр.

Итака е известен като родината на Одисей. Одисей, след като се е бил в Троянската война, е трябвало да понесе 10 годишно лутане и мъчение, докато се прибере на острова при своята съпруга Пенелопа. Заради този случай, много хора смятат, че Итака символизира пътят на живота и съдбата. В поема на Калафи, наречена Итака, авторът споделя “Когато подготвяш своето пътуване към Итака, Моли се то да е дълго, Изпълнено с приключения, Изпълнено със знание”.
Забележителностите на Итака, свързани с Одисей са изворът Аретуса ,на юг от Вати и Пещерата на нимфите, която я наричат още Мармароспили. Според митовете там Одисей е скрил богатствата и даровете. Също така тук са се извършвали жервоприношения към древните богове.

Итака, като и повечето Йонийски острови, е попадал под различни управления. Доминиращи са били Римляните, Византийците, Франките, Османците, Венецианците, Французите и Британците, докато островът извоювал своята независимост през 1864 г. и се присъединил към останалата част от Гърция, заедно с другите Йонийски острови. Има поражения и от земетресението през 1953 г., когато разрушенията засягат почти целия остров.
Остров Итака предлага много пътеки с прекрасни пейзажи за любителите на туризма. Тук растат различни видове диви цветя и можете да наблюдавате диви животни. Итака е прекрасен малък остров, който е съхранил своята идентичност, въпреки развитието на туристическата индустрия, и представлява дестинация, подходяща за спокойна ваканция. Морските води са кристално чисти и са с отлични условия за шнорхелинг и наблюдения на различни видове пъстроцветни рибки.
След като посетите остров Итака, може би ще разберете, защо Одисей се е борил в продължение на 10 години да се върне в къщи, на този прекрасен остров.

Допълнителна информация

МестонахождениеLefkáda, Greece

Отзиви за приключението

Все още няма отзиви

Направи отзив