9 days
Продължителност

Дати на провеждане:
Цена: от 549
до 669 лв


Заповядайте на 9 ДНЕВНО морско приключение в из „Райските острови“ на Йонийско море и перфектните каякарски дестинации край Закинтос, Лефкада и Меганиси.

Съобразили сме пътешествието с персоналните възможности на всеки участник, така че да видите всички красоти на района по вода и по суша. Разчитайте, че ще откриете неподозозирани чудеса, ще ви настаним на отлични места за къмпинг, ще се радвате на приятелска атмосфера, отлична гръцка кухня с морски специалитети и много положително настроение и енергия….

Морският каяк е най-подходящият начин да стигнете до недостижимите плажове, водните пещери и неподозирано красивите забележителности на тези острови.

Цена за участник:
– Организационна такса: гид, осигуряване, каяк и пълна каяк екипировка – 420 лв.
– Споделено пътуване с автомобил – 120 лв.
– нощувки на къмпинги : 129 лв.
Общо разходи: 669 лв.
* Възможно е да се включите със собствен транспорт и/или да се настаните в близост до избраните къмпинги.

Таксата за участие, предлагана от ТД YAKVENTURE е за каяк, инструктор и водач по трасирани маршрути.
Всички други цени са с информационна насоченост и не са обект на продажба на стоки и услуги от наша страна!

ОТСТЪПКИ:
– За заявки, направени 60 дни преди началото – 5 % отстъпка;
– За групи от четирима или повече души – 5 % отстъпка;
– Притежатели на клубна карта YAKVENTURE – 10 %

ЗАПИСВАНЕ:
– на info@yakventure.com
r.petkov@yakventure.com
– да позвъните на телефон 0898 432 305
При потвърждение, че има места е необходимо е да преведете авансово 100 лв. по сметка:
Остатъкът от таксата се превежда по сметката на дружеството до седмица преди началото на събитието.

Препоръчителна екипировка:
слънчеви очила; шапка ; бански ; слънцезащитен крем с висок фактор ; плажни обувки , фенерче, прибори, ножче, чаша, суха торба , спален чувал и др.

Повече подробости вижте на:
https://www.yakventure.com/?page_id=1660

ТАКСАТА ЗА УЧАСТИЕ ВКЛЮЧВА :
– Каяк, гребло, шприцка и спасителна жилетка
– Инструктор, гид и осигуряване по маршрутите
– Топли напитки : кафе, чай.
– Бивачно оборудване (по заявка): палатка, дюшек (носете си спален чувал или завивка и възглавница)
– Снимки по маршрутите
– Туристическа застраховка за дните на пътуване.
– проектиране на маршрутите

Организационната такса НЕ ВКЛЮЧВА:
– споделен или собствен транспорт
– настаняване извън предвидените къмпинги
– храна и напитки освен посочените.
– Входни такси за музеи и забележителности – по желание.
– Лични разходи
Повече информация ще получите на сайта yakventure.com или при контакт с нас на:
е-mail: roupetkov@gmail.com ; r.petkov@yakventure.com
GSM: + 359 898 432 305
Не се колебайте да ни потърсите за всякакви въпроси!

Yakventure си запазва правото на промени, съобразени с метеорологичните условия, сигурността , пътните условия, разписания на фериботи и други непредвидими предварително обстоятелства. Ако се налагат такива, то ще бъдат обсъдени алтернативни варианти, така че да не загубите нищо от пътешествието.

*Заб. : За осъществяване на пътуването е необходимо да се събере група от минимум 7 души.

Sea kayaking is the best way to visit the remote beaches and sea caves of Zakynthos and Lefkada

Допълнителна информация

МесецAugust, September
МестонахождениеLefkáda, Greece, Zakyntos, Greece

1- ви: София – Лефкада, Порто Кацики

Тръгването е сутринта (29 април – събота в -7:00 ч.) от стадион “Васил Левски” и пристигане на о-в Лефкада около 17.00 ч.. Преди да стигнем до къмпинга, в който ще се настаним ще минем през град Лефкада за разходка и кафе, Ще разпънем бивака на източния бряг, близо до гр. Нидри. Къмпингът предлага чудесна храна и условия.

2-ри ден:

Закуска и около 10.00 ч. ще пуснем каяците на вода, следва инструктаж, сформиране на групи, след което ще поемем на пътешествие към о-в – Меганиси. В началото на каЯк Приключението ще минем покрай о-в Скорпиос, който дълги години е бил собственост на магната Онасис, ще стигнем до селцето Спартохори, където ще се разходим и може да пием кафе или да хапнем отлична храна. Тук ще се пренесете в един забравен свят на тесни улички, каменни къщи, китни градинки и …вкусни рибки. Ще се приберем в къмпинга около 15ч. Прехода по вода ще е около 2-3 часа. Ако има желаещи е възможно за посетим плажа Порто Кацики или водопадите Нидри.

3-ти ден :

Лефкада – Меганиси Добре отпочинали на чист въздух, край ромона на вълните ще се разбудим с кафе и закуска. Който жерае може да поплува в морето, преди да седем в каяците за дневната морска експедиция до о-в Меганиси. Първо ще минем покрай малкия безлюден остров Тилия, където може да ни посрещнат диви кози. Ще стигнем до бряг осеян с плажове, внушителни скали и врязани в тях заливчета и тюркоазени лагуни идеални за гмуркане и снимки. Когато пожелаем може да отделим време за плаж и скокове във водата. Целта ни е голямата пещера Папаниколис. По пътя ще видим други малки пещери. Връщаме се в Десими в ранния следобед. За желаещите сме предвидили разходка до градчето Нидри и разходка до едноимените водопади в планината, където прохладата ще ви зареди с нови сили. В градчето може да опитаме морски деликатеси и местни специалитети. Приятно уморени се връщаме в къмпинга за сън.

4-ти ден :

гр. Лефкада, Ферибот, Закинтос Предвиждаме ранно ставане, за да има време да приберем багажа и да отпътуваме към Килини, от където в ранния следобед ще се качим на ферибота за Закинтос. Ако сме се организирали добре с времето може да направим кратка спирка в Патра за хапване и разглеждане на един от големите и древни градове на Гърция. Къмпингът е недалеч от пристанището, а след като се настаним и отдъхнем от пътя ще имаме около 2 часа за плаж , релакс и каяк разходки из залива на костенурките „Карета – Карета“ – Лаганас. Вечерта има опция да се съберем на барбекю с печена риба, морски деликатеси или по избор.

5-ти ден:

Пътешествие из залива на костенурките Закуска, кафе и подготовка за седващото приключение с каяците из залива на костенрките. Ще обиколим красивия остров Маратониси. Той е в средата на залива Лаганас. Формата му е като на костенурка и там е едно от местата, където гнездят прочутите Карета-карета. Това е Национален морски парк на Закинтос и еколозите следят туристите да не застрашат спокойствието на редките животинки. Пазете ги е вие! След плаж и почивка ще отидем до невероятно красивите скали под с. Кери. Тези, които обичат гмуркането да не забравят очилата, за да наблюдават красотите под вода. Преход с каяците за деня около 15 км. или 3 – 4 часа

6-ти ден: „Почивен“ Обявяваме този ден за почивен, но каква почивка, когато има толкова красоти и предизвикателства. Ако искате да си починете от каякинг и да разгледате природните, културни и исторически забележителности на острова ще го направим. Ще обиколим с буса: столицата Закинтос, ще се отбием на плажа Геракас, до византийски манастир от 15 век Анафонитрия, храма на Дионисий, хълма Бохали, църквата “Св.Никола”, пл. Св. Марко, Византийския музей, Заведения, музеи, … Все пак ако искате каяк и плаж ще го съгласуваме и отново ще се разходим из залива Лаганас, преди да натоварим лодките за да сме готови за следващия ден.

7-ми ден: –

плажът Навагио Ще се събудим около 8, за да може да закусим и в 9 да потеглим към емблематичния за Закинтос и въобще за Гърция плаж Навагио. Негови снимки са върху кориците на повечето пътеводители. Освен с екзотичната си красота, той е популярен и заради намиращите са там останки на кораб, претърпял корабокрушение през 1983 г., докато е превозвал контрабандно цигари и алкохол за мафията. Навагио е атрактивен с формата си, белите вулканични пясъци и изумрудените води. До него може да стигнем единствено по вода, като по маршрута ни ще видим още куп природни чудеса, а първо от високо ще видим и заснемем панорамата. В късния след обед се връщаме в къмпинга. Възможно е да спрем за вечеря по пътя.

8 – ми ден: „Сините пещери“

Отново ще имаме преход с буса и лодките до северната част на острова, така че тръгването ще е около 9.30. “Сините пещери” са друга природна забележителност на Занте, до която може да се стигне единствено по вода (респ. с каяк). Ще пуснем лодките на вода от селцето Аг. Николаос. Прехода не е много дълъг, но със сигурност е запомнящ се. Нама да се лишим от плаж и най-вече забавления за гмуркачите. В района има и доста романтични заведения…с морски дарове. Привечер прибиране в къмпинга и нощувка.

9-ти ден Пътуване към София

Ставането ще е сравнително рано. Ще съберем багажа и палатките, за да може да хванем възможно по-ранен ферибот и да успеем да се приберем в София преди полунощ.

ЗАБЕЛЕЖКА: Ако екипът прецени, че атмосферните условия са неблагоприятни е възможно да променим предварително посочените маршрути, като ги заменим с алтернативни, стараейки се да се придържаме към набелязаните места за посещение .

Отзиви за приключението

Все още няма отзиви

Направи отзив