5 days
Продължителност

Дати на провеждане:
Цена: от
Заповядайте на петдневно каЯК Приключение по райските плажове на Ситония (Халкидики) от най-южната точка на полуострова до неговия северен край при остров Диапорос.
Пътешествието е съобразено с индивидуалните възможности на всеки участник, така че няма значение дали сте начинаещ или напреднал с каяка. Може да разчитате на инструктор, гид, осигуряване и екипировка по целия маршрут от курорта Каламици до градчето Ормос Панагиас.
 КаЯк Пътешествията с нас са идеалният начин да се откъснете от ежедневието, да спортувате сред природата, да релаксирате, да се потопите в тюркоазените, кристални води на морето и да се насладите на уникална кухня от морски специалитети.

Цена:  лв/човек

За повече информация, както и за запитване/резервация на места може да намерите на нашият уеб сайт или на следният e-mail/телефон :

E-Mail: r.petkov@yakventure.com
GSM: + 359 898 432305

Отстъпки:
За заявки, направени до 30 дни преди обявената дата – 5%;
За семейства от четирима или повече членове – 5%;
Деца до 12 год. възраст – 30% отстъпка;
Приятели на клуба с повече от 2 каЯк Пътешествия – допълнителни 5%;

Цената включва:
– превоз на багажа между къмпингите
– инструктор, гид, осигуряване
– каяци, спасителни жилетки, гребла и екипировката за гребане
– палатка, шалте и нужната бивачна екипировка
– застраховка
– топли напитки за закуска

Цената не включва :
– Нощувки на къмпинг (при желание къщи за гости, хотели и т.н.). Средно нощувката на вечер е между 8-12 евро, в зависимост от хората в палатка. Общо за целия престой ще са нужни около 20 – 35 евро.
При договорка с цялата група е възможно един-два от биваците да бъдат на див къмпинг.
– храна и напитки, освен кафе и чай за закуска
– лични разходи
Препоръчваме да си вземете: слънчеви очила, шапка, слънцезащитен крем, достатъчно дрехи за преобличане, в случай, че се намокрят, ръкавици без пръсти за гребане, валута за храна и нощувки.

Опции:
Възможно е да се включите със собствен транспорт. В този случай условията и таксата за участие се уговарят допълнително, но заявката трябва да е не по-късно от 15 дни преди началото на приключението.

Забележка: От съображения за сигурност при лошо време е възможно програмата да бъде адаптирана към моментните условия.
Пътешествието ще се състои при потвърдени заявки от минимум 6 души, до 10 дни пред началото му.

Допълнителна информация

МестонахождениеSithonia, Greece
МесецMay
Дати24 -28 май

1-ви ден
Тръгване от София. Сборен пункт ст. „ Васил Левски“ в 07.30 часа. Пристигане в Каламици около 13.30 ч., настаняване в къмпинг, обед и време за почивка или плаж. Около 15 ч. пускане на лодките на вода, инструктаж и екипировка. Предсти около два часа и половина каякин, съчетано с плаж, гмуркане, снимки и изследване на района на юг от курорта, след което ще се върнем в къмпинга за вечеря, купон и сън. Ще видите интересни скали, пещери и места за скокове от тях.

2-ри ден
След като всички се събудят ще закусим, ще пием кафе, чай и т.н и ще се подготвим за предстоящото плаване на север. Разстоянието до следващия бивак не е много голямо, така, че ще съчетаем отново гребането с опознаване на бреговата ивица, плажовете, скалистите образувания, пещерички и кристалните води на морето. За обяд ще разчитаме или на това, което сме взели в каяците или на приятно ресторантче край брега. Ще спрем на 2-3 уникални плажа, до които се стига само по вода. Вечерята ще си я направим сами на барбекю в бивака. Предвидено е време за пазаруване. Ще се настаним на свободен къмпинг в около 18 ч., след което има време за разходка наоколо.

3-ти ден
През този ден предстои преход, отново на север, но за сметка на това брегът ще е още по-живописен, а плажовете и местата за почивка по-удобни и по на често. Имайки предвид това преди 10 ч. ще сме приключили със закуската и приготовленията и ще сме на плажа при лодките. По средата на маршрута е градчето Сарти, където ще спрем за разходка, обяд и почивка. След обяд ще продължим отново покрай уникални заливи, лагуни и плажове, сред които и емблематичния „Портокали бийч“ и до следващия къмпинг на брега, където ще се настаним около 18-19 ч. Тук може да си спретнем барбекю и да се отдадем на раздумка и почивка. В къмпинга има ресторанти, таверни , магазини и всичко нужно…

4-ти ден
Може да поспим малко повече, но дали ще имате търпение, ако знаете, че плажовете стават все по обаятелни и неустоими?! По познатата програма, след закуската се отправяме на север – северозапад към началото на полуострова. В първата чест на прехода плажовете се радуват, а на повечето от тях има барчета за напитки и сладоледи. След като минем край Порто Елеа и Лакара ще открием уникалния плаж Кариди, а после ще навлезем сред малките островчета, част от архипелага на ненаселения остров Диапорос. Там ще се потопим сред кристалните води, пражовете вече са диви и заобиколени от борови дървета, сенки и полянки … Вечерта ще отседнем край „Синята лагуна“ в къмпинг Реа, а вечерята може да е в близкия рибен ресторант. При желание от страна на цялата група има възможност да се настаним и на див къмпинг.

5-ти ден
След закуска и прибиране на багажа предстои финалния преход по вода край още уникални диви плажове, сред тюркоазена и прозрачно синя чиста вода край о-в Диапорос и останалите малки островчета. Отново ще направим почивки за плаж, къпане, снимки или медитация , в зависимост от вашите предпочитания… и така докато обиколим острова. Активното гребане е около 2 часа за деня. Финала е на пристанището Ормос Панагиас. Желаещите да огледат забележителностите в района, които са на сушата ще имат време за това. Към 14 ч. ще излезем на пристана и докато натоварим лодките ще има време за още една порция калмари или разходка.

Отзиви за приключението

Все още няма отзиви

Направи отзив