4 days
Продължителност

Дати на провеждане: 24-27 юни и 15 – 18 юли 2021

Заповядайте на четиридневно морско каЯК приключение из живописните брегове на Северното ни Черноморие. Бреговата ивица е изпъстрена с множество пещери, скални образувания, арки, а на север и с хубави, безкрайни и почти безлюдни плажове.. Природата е различна и въздействаща по свой специфичен начин. Гребането с каяк покрай накъдрената от скални образования и малки плажчета морска ивица e неописуемо удоволствие. Тук цари спокойствие, безвремие, мистика и романтика.
Ще отделим време за да обиколим из множеството забележителности по суша, сред които тракийски гробници, исторически паметници,внушителният нос Калиакра, Балчик и др.

Програма за приключението:
Разполагаме с разработени маршрути за всеки от дните, които ще преминем, съобразно метеорологичните условия.
Четвъртък – в 06.00 ч. отпътуване от София (паркинга на магазин “Метро”, Цариградско шосе) към Шабла. Около 14.00 ч. пристигане в района на Тюленово и настаняване на бивак, край морето. По желание може да се настаните в хотел, къща за гости или къмпинг в района. За пътуващите със собствен автомобил – среща на Шабленския фар.
Около 15 ч. ще сме на плажа , където ще пуснем каяците на вода. Следва инструктаж и обучение и кратък преход в района. Около 18 ч. ще се приберем в бивака. По принцип всеки разполага с времето си, но след разходката в района е добра идея да си направим барбекю или да отскочим до някое от недалечните капанчета за по рибка, бира…
Петък – Кафе, закуска и около 9 – 9.30 започваме нашето пътешествие, на юг по посока Тюленово. Ще минем покрай изобилие от скални образувания, които превръщат района в мистично и загадъчно място за всеки. Ще спрем, където е възможно за плуване и гмуркане. Хубавото тук е, че водите на морето са чисти и кристални. Любителите фотографи на пейзажи ще успеят да направят изключителни снимки.
Сред забележителностите са : Тюленовските скали, пещери, Арката, Фарът, Морската естакада и село Тюленово, където ще хапнем чудна рибена чорбица и прясна риба.
Събота – След сутрешните приготовления продължаваме с каяците, на юг от Тюленово. Ще минем покрай скалите под Камен бряг, крепостта на Яйлата, почивката е на Русалка, следват големи пещери и чудесния плаж на Болата. Следобед ще приберем каяците. На връщане към къмпинга ще разгледаме някои от вече изброените забележителности и по суша, след което ще си изберем хубаво място за вечеря.
Възможно е при добро време програмата да се реорганизира, така че са стигнем до плаж Зеленка или мидената ферма Далбока.
Неделя – след закуската ще отделим време за плаж или при добро време ще каякваме около нос Калиакра, до плаж Зеленка. Около 12.00 ще отпътуваме към София, като по желание може да разгледаме нос Калиакра отгоре и да обядваме.
ТАКСА ЗА УЧАСТИЕ : 239 лв.
– има възможност за споделено пътуване (при наличие на места) и разходи –около 50 лв. / човек
ОТСТЪПКИ:
– 5 % за семейства или групи от 3-ма и повече души;
– 10 % за приятели на клуба и притежатели на клубна карта
Таксата включва:
каяк, гребло, шприцка, спасителна жилетка, гид, инструктор, осигуряване, топли напитки (кафе и чай ). Бивачна екипировка (палатка, шалте) при необходимост. Превоз на багажа и логистика.
В цената не са включени нощувки извън бивака.
Възможно е да се настаните и самостоятелно в района на Шабла или Езерец
Заб. : Възможно е да запазите вашето участие, като направите авансов превод по банковата сметка на клуба, в размер на 50 лв. Остатъкът се доплаща по банкова сметка в дните преди началото на събитието.
Организационната такса НЕ ВКЛЮЧВА:
– споделен или собствен транспорт
– настаняване
– храна и напитки освен посочените.
– Лични разходи
Повече информация ще получите на сайта yakventure.com или при контакт с нас на:
е-mail info@yakventure.com
GSM: + 359 898 432 305
След записване ще получите детайлна информация относно пътуването и нужната екипировка. Най-общо е нужно да имате: слънчеви очила ; шапка ; бански ; слънцезащитен крем с висок фактор ; джапанки/сандали или плажни обувки (бързосъхнещи), добро настроение, лосион против комари, фенерче, раница за вода и храна по време на дневния трип.
Повече подробности вижте на:
Yakventure си запазва правото на промени, съобразени с метеорологичните условия, сигурността , пътните условия и други непредвидими обстоятелства.
Ако се налагат такива, то ще бъдат обсъдени алтернативни варианти, така че да не загубите нищо от пътешествието.

 

Допълнителна информация

МестонахождениеТюленово
МесецJuly, June

Отзиви за приключението

Все още няма отзиви

Направи отзив